El govern municipal demanarà a la Generalitat una normativa per regular les mares de dia

Les llars d’infants privades han denunciat la mala praxis de determinats centres i s'han reunit aquest dimecres amb l'alcalde per arribar a un acord

La reunió de l'alcalde, Jordi Ballart, amb les llars d'infants privades
La reunió de l'alcalde, Jordi Ballart, amb les llars d'infants privades | Ajuntament de Terrassa
Javier Llamas
24 de novembre del 2022
Actualitzat a les 21:44h
L’Ajuntament ha fet constar el seu suport a les llars d’infants privades de Terrassa en la seva reivindicació per acabar amb pràctiques irregulars de determinadesmares de dia i centres de suport familiar. Això destaquen les escoles bressol després de la reunió mantinguda aquest dimecres amb l’alcalde, Jordi Ballart, que es va comprometre a “crear un espai de trobada i col·laboració entre l’Ajuntament i les escoles bressol privades per garantir que a la ciutat els serveis de cura d’infants compten amb la llicència i les autoritzacions pertinents”.

A la reunió van assistir representants de l’Associació Catalana de Llars d’Infants. El mateix Ballart ha indicat en una xarxa social la importància del tema, que “fa indispensable comptar amb el màxim de consens possible i el màxim d’acord i suport”.

Proliferació
A més de la creació del citat “espai de trobada i col·laboració”, el consistori demanarà a la Generalitat que aprovi “un marc normatiu que permeti regular aquest sector, establint criteris de funcionament” i afirma que posarà a l’abast dels ciutadans “tota la informació, de forma completa, de l’oferta i acreditacions de les escoles bressol de la ciutat, públiques i privades”.

El govern municipal ha preparat una proposta d’acord de tots els partits amb representació municipal. Admet la denúncia de les escoles “degut a la proliferació d’activitats emmarcades en l’àmbit de centres de suport familiar i les mares de dia, que no s’ajusten a la normativa per la qual van demanar llicència municipal i per la qual han estat autoritzats, i que són escoles bressol encobertes”.

El primer dels acords proposa establir trobades regulars entre les escoles i l’Ajuntament. Les llars d’infants esperen que s’erradiquin les males praxis i es realitzi “un seguiment estricte per part de l’administració pública per tal de vetllar pels drets de tots els nostres infants“.