Tot sobre el Nadal 2022 a Terrassa

L'Ajuntament ha presentat aquest dijous a la Nova Jazz Cava el més d'un centenar d'activitats preparades per aquesta temporada, amb el lema "La pau, el nostre desig de Nadal"

Encesa de llums de Nadal a Terrassa 2021.
Encesa de llums de Nadal a Terrassa 2021. | Rafel Casanova (BCF)
24 de novembre del 2022
Actualitzat el 16 de novembre del 2023 a la 13:22h
L'Ajuntament de Terrassa aposta enguany per un Nadal "tradicional i innovador, el Nadal de sempre, però amb mirada de futur", tal com ha recalcat Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, en la presentació a la Nova Jazz Cava de les activitats preparades per aquesta època festiva. Es vol consolidar el concepte d'unes festes compartides i reivindicar el teixit associatiu de tots els barris de la ciutat, amb una campanya que combina cultura, comerç de proximitat, música, activitats infantils, fires, il·luminació dels carrers i arbres de Nadal. 

El lema "La pau, el nostre desig de Nadal" reivindica la solidaritat de Terrassa amb les víctimes de la guerra d'Ucraïna i la voluntat d'estar tranquils, en família i com a societat. En l'acte d'aquest dijous, presentat per la periodista Noemí Prous, s'han desvetllat algunes de les més de cent activitats planejades per aquest Nadal, però encara queden algunes sorpreses -especialment pel que fa a la Festa de Benvinguda de Cap d'Any, o a l'arribada del patge Xiu Xiu i els Reis Mags d'Orient-. 
 

Els presents a l'acte de presentació del Nadal 2022, a la Nova Jazz Cava Foto: Marina Torras


Enllumenat, arbres de Nadal, pessebre i sorpreses
Com ja vam avançar a La Torre, Terrassa comptarà amb 900 punts de llum repartits per la ciutat, que s'encendran aquest dissabte a les 18 hores amb la inauguració del Nadal a la ciutat i es mantindran fins al 9 de gener. El punt de concentració per a l'encesa serà el Raval de Montserrat, que compta amb el tradicional arbre de Nadal, de 12 metres. Enguany, s'ha instal·lat un nou avet, de 9 metres, a la Rambla Francesc Macià.

A més, el mateix dissabte a la mateixa hora s'inaugurarà el pessebre, que enguany torna al Raval de Montserrat, també per obtenir més seguretat. El pessebre, de 40 metres quadrats, representa un entorn de Palestina amb dues construccions arquitectòniques elevades sobre uns rocalls, lligades per un pont, el naixement a sota en una petita cova i un rierol d'aigua corrent que les travessa, envoltat d'una zona ajardinada que complementa l'obra. També hi haurà disponible l'exposició de pessebres sota l'atri de la Catedral de Sant Esperit i a la Capella de Santa Lluïsa. 

La música i cultura no faltaran amb els Cicles de Sons de Nadal. Dissabte ja s'inaguraran amb més de 100 cantaires, i que potenciaran el Cant Coral de la Ciutat. Seguirà amb el Festival Internacional de Cant Coral Ciutat de Terrassa, a la Seu d'Ègara, i el festival Vibra per Nadal, que portarà la música a tots els carrers del carrer. I, per descomptat, les sessions del Quinto, que es jugaran al Centre Cultural El Social, i les actuacions del Circ Raluy a la Plaça de Can Roca. 

Petits -o grans- elements nadalencs guarniran la nostra ciutat. Aquests dies ja hem començat a veure la bola gegant de Nadal al Portal de Sant Roc, i la marmota amb esquís a la Plaça del Progrés. També comptarem amb un ós a la Plaça Primer de Maig i dos pingüins al carrer Núria. 
 

La bola de Nadal al portal de Sant Roc Foto: Cedida


Pista de gel i activitats per als més petits  
La pista de gel s'inaugurarà el 2 de desembre a la Plaça Nova i hi serà fins al 8 de gener, en horari de dilluns a dijous de 17 a 21 hores, els divendres, caps de setmana i festius d'11 a 14 i de 17 a 21 hores, i el 25, 26 de desembre i 6 de gener de 17 a 21 hores. La pista tindrà unes dimensions de 420 metres quadrats, amb una capacitat màxima de 80 persones.

Per compensar la petjada de carboni, tota l'electricitat que es farà servir provindrà de fonts d'energia renovables, i l'empresa adjudicatària compensarà el CO2 produït mitjançant un projecte d'àmbit internacional certificat per l'empresa Clean CO2. 

Els més petits podran gaudir un any més dels diferents trenets que hi haurà a tots els districtes de la ciutat, que començaran a circular el 6 de desembre i funcionaran fins al 4 de gener. Hi haurà, a més, tallers de Nadal adreçats a tots els públics que començaran a partir d'aquest dissabte. 

Potenciar el comerç amb els vals de descompte
La campanya "Terrassa val molt" arriba a la ciutat. A partir de la setmana vinent es posaran a disposició els vals de comerç bescanviables, als quals els comerços de la ciutat es podran adherir. Aquests vals es podran adquirir pel 50% del seu valor, és a dir, al comprar-ne un de 5 euros, funciona per compres de 10 euros.

Segons Ramon Talamàs, president de la Cambra de Comerç de Terrassa, permetrà fomentar el teixit comercial de la ciutat i retenir les compres: "No volem ser una ciutat dormitori. Aquesta campanya generarà un moviment de retenció de dos milions d'euros a Terrassa. és molt positiu", ha expressat Talamàs. 

A més, no pot faltar la Fira de Santa Llúcia, que es situarà a la Plaça Vella del 2 al 19 de desembre, organitzada per l'Associació d'Amics de la Fira de Santa Llúcia. Enguany, també comptarem amb la Fira d'Hivern de l'Associació d'Artesans de Terrassa, que es situa a la plaça Vella del 20 de desembre al 8 de gener.