Fira de Santa Llúcia a Terrassa 2023: horari i com arribar

Tota la informació sobre la Fira de Santa Llúcia i altres fires i mercats de Nadal a Terrassa

Nació
24 de novembre del 2023
Actualitzat el 04 de desembre a les 9:38h
La fira de Santa Llúcia torna a la Plaça Vella
La fira de Santa Llúcia torna a la Plaça Vella | Ajuntament de Terrassa

Dates i horari de la Fira de Santa Llúcia a Terrassa per Nadal

La Fira de Santa Llúcia s'inaugurarà l'1 de desembre a la Plaça Vella i hi serà fins el 18 de desembre. Està organitzada, com cada any, per l'Associació d'Amics de la Fira de Santa Llúcia, amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'horari és de 9.30h a 20h.

Divendres, 15 de desembre (20h) hi haurà les Ballades de Santa Llúcia amb els Bastoners de Terrassa, enmig de les paradetes. 

Com arribar al mercat de Nadal de Santa Llúcia de Terrassa

La Fira de Santa Llúcia es situa a la Plaça Vella, al bell mig del centre de Terrassa. Per arribar-hi en tren, cal agafar la línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat en direcció Terrassa Nacions Unides, i aturar-se o bé a la parada Terrassa Rambla o a la de Vallparadís Universitat. Ambdues es troben a deu minuts caminant de la Plaça Vella. En cas d'aturar-se a Terrassa Rambla, el camí és de pujada, i en cas d'aturar-se a Vallparadís Universitat, el camí és de baixada. 

En cas d'anar amb Rodalies, cal agafar la R4 en direcció Terrassa, i baixar a la parada amb el mateix nom. D'allà, cal caminar uns vint minuts en baixada fins arribar a la Plaça Vella. 

I en cas de desplaçar-se en cotxe, a través de l'autopista C-58 es pot sortir a la sortida 21, en direcció Terrassa Centre, i aparcar a uns deu-quinze minuts de la Plaça Vella, o bé cercar un aparcament del centre de Terrassa. Amb motiu de les compres de Nadal, els aparcaments del centre de la ciutat, tant públics com privats, seran gratuïts durant mitja hora. 

Tot el que pots trobar a la Fira de Santa Llúcia

A la Fira de Santa Llúcia pots trobar tot el necessari per decorar casa teva amb l'aire més propi del Nadal. Un dels elements que no faltarà a les parades és el pessebre. De totes mides i colors, trobaràs les figures que el complementaran, llums de tots colors, arbres, troncs, molsa i trossos de fusta, ornamentació, etcètera. Tot el que cal per donar el toc nadalenc a cada racó.
 

Altres Fires i Mercats

Fira de la Puríssima d'Artesania i el Regal

En paral·lel a la Fira de Santa Llúcia, Terrassa estrena enguany la Fira de la Puríssima d'Artesania i el Regal, que organitza l'Associació d'Artesans de Terrassa, i s'instal·larà a la plaça de Salvador Espriu de l'1 al 10 de desembre, de 10h a 21h.
 

Mercat i Fira de Nadal i Artesania a Les Fonts

Les Fonts tindrà la seva pròpia Fira de Nadal i Artesania, que s'instal·larà el diumenge 3 de desembre al passeig de Lola Anglada, de 8h a 15h.
 

Mercat Vegà

En el marc de les activitats del Jardí Màgic del Pare Noel al Parc de Sant Jordi, s'instal·larà un Mercat Vegà organitzat per l'Associació Vegana de Catalunya i la col·laboració de l'Associació de Comerciants de Ca n'Aurell. S'hi podrà trobar tota mena d'oferta gastronòmica vegana, des de plats tradicionals de Nadal fins a sabors internacionals. També hi haurà parades de regals, decoracions i productes fets a mà, propostes d'entreteniment i música en viu.

Coincidint amb el Mercat, els comerços de la zona repartiran tiquets de descompte de dos euros en les compres de 20 euros. L'horari del Mercat serà de dilluns a divendres de 10h a 20h i dissabtes i festius, de 10h a 21h.
 

Paradetes de productes artesanals

LaFACT Fupar instal·larà una paradeta de productes de material artesanal de Nadal elaborat per persones amb discapacitat intel·lectual. Serà els dies 14 i 15 de desembre, al carrer de les Campiones Olímpiques, de 9.30h a 17.30h.
 

Fira d'Hivern

L'Associació d'Artesans de Terrassa agafarà el relleu de la Fira de Santa Llúcia a la plaça Vella, amb paradetes de teixits, bijuteria, complements, joguines, decoració i altres obsequis, a partir del 20 de desembre i fins al 7 de gener. L'horari és de 10h a 21h, però els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, la fira tancarà al migdia (entre les 14h i les 17h).
 

Mercat nadalenc i Fira d'atraccions

Un altre mercat de Nadal amb parades d'artesania i productes de segona mà, que es podrà visitar a la plaça del Primer de Maig del 20 al 23 de desembre, de 18h a 20.30h.
 

Fira d'atraccions 

Del 15 de desembre al 8 de gener, s'instal·larà una Fira d'atraccions al Parc dels Catalans.