Participació ciutadana, protesta policial i dia contra la violència de gènere: el còctel del pròxim ple

Aquest divendres es celebra el ple de novembre a Terrassa. Serà el primer que recollirà propostes particulars d'entitats i ciutadans, una protesta del sindicat de Mossos i Policies i, la mateixa tarda, manifestacions pel 25N

Primer ple municipal del mandat 2019-2023 a Terrassa.
Primer ple municipal del mandat 2019-2023 a Terrassa. | Anna Mira
22 de novembre del 2022
El pròxim ple de novembre, que serà aquest divendres, no serà un ple qualsevol. Coincidiran diferents factors: primerament, serà 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Així, dins de l'Ajuntament es durà a terme al matí el ple, i a partir de les 19 hores les manifestacions corresponents.

A més, serà el primer ple que oferirà propostes de participació ciutadana, presentades per diferents entitats, que seran debatudes i escoltades pels representants polítics. Davant l'allau de sol·licituds, no es podran atendre totes les desitjades, només la meitat.

-L’Associació Egara PowerLifting exposarà un prec en relació amb la seva denúncia de tracte de favor i discriminació a les entitats per part del servei d’Equipaments cívics de l’Ajuntament de Terrassa.
-La Sra. Catalina Moreno Yera exposarà un prec en relació amb l’incivisme provocat pels usuaris de dos establiments i els problemes que generen a les diferents comunitats de veïns que viuen al seu entorn.
-El Casal de la Dona farà una proposta en relació amb el model de cures de l’Ajuntament de Terrassa.
-La Sra. María Jésica Expósito Álvarez presentarà una proposta relativa al fet que Terrassa sigui lliure d’espectacles o accions que denigrin a les persones amb ADEE
(Acondroplàsia i Displàsies Esquelètiques amb Nanisme).

Fora de l'Ajuntament, abans de començar el ple, el Sindicat de Policies i Mossos d'Esquadra de Terrassa es reuniran per reclamar la jornada laboral de 35 hores. El sindicat al·lega que l'Ajuntament no s'ha volgut pronunciar sobre el tema, i intentarà arribar a un acord. 

Propostes de resolució dels partits municipals
Aquest novembre, els partits de Terrassa s'han centrat en el manteniment dels barris, preocupació pel medi ambient i els serveis municipals, a l'hora de presentar mocions.  Ciutadans Terrassa n'ha presentat tres: ampliar la plantilla actual de la Policia Municipal i millorar els recursos de càmeres unipersonals, donar suport al sector de les llars bressol privades a Terrassa millorar el manteniment urbà als barris.

De la mateixa manera, el grup municipal Junts per Terrassa ha presentat una proposta pel manteniment preventiu del paviment de la ciutat. La proposta de resolució del PSC és instal·lar una pista de gel ecològica durant el Nadal a Terrassa, seguint la campanya de protesta de la CUP Terrassa -els cupaires defensaven, juntament amb els seguidors que tenien de la campanya "No a la pista de gel" que aquest tipus d'instal·lació "té un cost de 56.571,28 euros i una despesa energètica equivalent a l'energia de set habitatges durant tot un any". 

Caldrà veure el resultat del ple, però la intenció del govern municipal és continuar amb la pista de gel prevista, tot i la campanya. La pista s'inaugurarà a la Plaça Nova -mateixa ubicació que l'any passat- el 2 de desembre i es mantindrà fins a la fi de les festes de Nadal.