Estudiants de l'ESEIAAT reduiran el consum energètic de les llars de Prodis amb tecnologia de Schneider Electric

La iniciativa mesurarà exactament quant gasten els aparells de les residències de Prodis repartides per Terrassa, i reduir així entre un 30 i un 40%

El vicepresident i la vicepresidenta de Schneider Electric, José Luis Cabezas i Patricia Pimienta, en sinèrgia amb Xavier Roca, director de l'ESEIAAT i Marc Labòria, de Prodis
El vicepresident i la vicepresidenta de Schneider Electric, José Luis Cabezas i Patricia Pimienta, en sinèrgia amb Xavier Roca, director de l'ESEIAAT i Marc Labòria, de Prodis | Marina Torras
22 de novembre del 2022
És la primera vegada que es forma una sinèrgia entre l'ESEIAAT, l'empresa Schneider Electric i l'entitat social terrassenca Prodis. Amb l'aplicació del sistema WISER, una solució de tecnologia intel·ligent que ha desenvolupat la companyia Schneider Electric, es monitoritzarà i mesurarà el consum energètic de les llars de Prodis més endarrerides en eficiència, i es produirà així entre un 30 i un 40% d'estalvi.

Pròximament es faran els primers estudis, impulsats per dos grups de treball d'estudiants de la universitat, mentoritzats per Schneider i l'ESEIAAT. Es calcula que a finals d'hivern i principis de primavera es començaran a posar en pràctica els canvis en el consum energètic, i la iniciativa acabarà de desenvolupar-se al juny de 2023. La idea innovadora s'emmarca en el projecte docent Creative Lab, que des de fa anys funciona a l'ESEIAAT teixint aliances amb empreses de diferents sectors. 

"72 persones viuen a les deu llars que té Prodis repartides per la ciutat, que aportaran la seva mirada en aquest projecte. Volem millorar la vida d'aquestes persones, reduir la factura i també el cost energètic", ha expressat Marc Labòria, adjunt a gerència de Prodis. "És un exemple directe de col·laboració publico-privada i de servei a posteriori, un cop finalitzat l'estudi. La universitat ha d'estar al servei de la societat", ha continuat Xavier Roca, director de l'ESEIAAT. 

"El repte és actuar sobre aquest mercat immobiliari ja existeix i fer-lo més sostenible a través de la nostra tecnologia. Els estudiants podran veure quan una residència no és eficient, i trobar les millors solucions per electrificar edificis", ha afegit Patricia Pimienta, vicepresidenta de Home and Distribution d'Schneider Electric Ibérica. A través de digitalitzar els indicadors de consum i estudiar els hàbits dels residents de les llars de Prodis, els estudiants de l'ESEIAAT hauran de posar en marxa un pla que permeti l'accessibilitat total de tot el sistema als residents dels habitatges i que canviï els hàbits existents. 

Schneider Electrics ja ha implantat sistemes d'estalvi energètic en habitatges anteriorment en altres parts del país, però és la primera vegada que monitoritzaran per saber exactament la despesa que cal reduir. "És una gran oportunitat per impulsar la transformació digital i d'estalvi energètic en les llars espanyoles i co-crear solucions amb les universitats i estudiants", ha expressat José Luis Cabezas, vicepresident de Recursos Humans de la companyia.