Creu Roja inicia la Campanya de recollida i entrega de Joguines per Nadal

Es calcula que s'atendrà entre 1500 i 2000 infants, que suposa unes 600-800 famílies

Una voluntària de Creu Roja Joventut
Una voluntària de Creu Roja Joventut | @CRJoventut.
M.T
21 de novembre del 2022
Amb el lema “Els seus drets en joc”, la Campanya de Creu Roja Joventut pretén fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat. És per aquest motiu que es recolliran i distribuiran joguines noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenible i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de la ciutat de Terrassa. 

Amb la col·laboració d'empreses i entitats de barri, es calcula que aproximadament s’atendrà entre 1500-2000 infants, que suposa entre 600-800 famílies. Les empreses que hi col·laboren són l'Ajuntament de Terrassa, Publitesa Comunicació, Fundación Manuel Lao, CECOT – Cerclemón, TMESA, Gremi de Transports i Logística de Catalunya, Diari de Terrassa, MónTerrassa, Materials Aplicacions Corporatives i Sera.fi. 

Durant el període de la Campanya es faran diverses actuacions al carrer arreu de la ciutat on el voluntariat de Creu Roja sensibilitzarà a la població sobre la importància de garantir el dret al joc i el seu valor educatiu. Entitats, establiments i empreses col·laboraran com a punts de recollida de joguines i realitzaran també altres activitats. El punt central de recollida, muntatge i entrega a les famílies serà el Centre Cívic Francesc Macià que s’activarà a partir del proper 1 de desembre.

A partir també d’aquesta data, també podran portar les joguines a la seu de Creu Roja a Terrassa (c/Fra Bonaventura Gran, 10) en horari de dilluns a dijous de 09-14h i de 15h-17h i divendres de 09h-14h fins al 31 de desembre.

La compra de joguines per als infants, en segon pla
Creu Roja i Creu Roja Joventut ha emès un comunicat per conscienciar la població de les necessitats actuals dels infants: "La crisi econòmica actual ha provocat que moltes famílies es trobin amb greus dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment per despeses d’habitatge, gas, electricitat, aliments i transport. Aquest increment progressiu pot arribar a posar en un segon pla per a les famílies, que prioritzen la compra de productes de primera necessitat, a la compra de joguines per als seus fills i filles". 

"La infància i la joventut son un dels col·lectius més vulnerables front aquesta situació. Per a Creu Roja i Creu Roja Joventut, el dret al joc és igual per a tots els nens i nenes al marge de la situació econòmica en la que es trobi la família. Per això es reivindica cada any que tots i totes tinguin els mateixos drets. No volem destacar només el fet d’entregar una joguina, sinó també en la sensibilització que hi ha darrera de la importància del joc en el procés vital dels infants, com a element transmissor de valors socials". 

A més de sol·licitar la implicació ciutadana, atesa la situació econòmica actual, Creu Roja Joventut demana la col·laboració de més empreses, comerços i entitats. Aquest suport es pot donar de diferents formes: mitjançant la donació de joguines, realitzant aportacions econòmiques o bé oferint espais per a la seva recollida. Aquestes es podran realitzar contactant amb Creu Roja a Terrassa al 93 788 14 41.