Premi ACRA a la sostenibilitat per a la residència Móra La Nova de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa

La Residència i Centre de Dia Móra la Nova ha obtingut el guardó pel projecte “Àpat a la carta”

L'entrega del guardó és aquest dijous 17 de novembre
L'entrega del guardó és aquest dijous 17 de novembre | Residència Móra-La Nova
LaTorre
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:34h
La residència i centre de dia Móra la Nova -centre de la Generalitat gestionat des de 2006 per la Fundació Vallparadís de MútuaTerrassa- ha estat guardonada en la categoria “Premi a la Sostenibilitat” d’ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, pel projecte “Àpats a la carta”.

Els objectius del treball han estat promoure el consum sostenible i saludable i reduir el malbaratament de menjar. En aquest sentit, la residència Móra la Nova ha establert un mecanisme per aprofitar els excedents dels àpats que es cuinen diàriament i que no s’arriben a servir. Aquest mecanisme consisteix en la creació dels “Àpats a la carta” mitjançant els quals, un cop a la setmana, els usuaris poden triar un plat entre les propostes de menú que prèviament han estat congelades i manipulades amb totes les condicions i mesures d’higiene.

Aquest projecte s’emmarca en la filosofia de treball de la Fundació Vallparadís, d’Atenció Centrada en la Persona, ja que cada dissabte, els usuaris del centre trien l’àpat que més els ve de gust, potenciant la seva autonomia i traduint-se en una millora del grau de satisfacció.

La Sra. Montserrat Llombart, antiga Directora del centre i impulsora del projecte, juntament amb la Sra. Anna Rubio, actual directora de la residència i coautora del projecte, seran les encarregades de recollir el guardó de la mà de l’Hble. Sr. Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials, en l’acte que tindrà lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, el proper dijous 17 de novembre, en el marc de la vintena edició dels “Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones”.

La Residència Móra La Nova ja va rebre un premi ACRA al 2012
És la segona vegada que la Residència i Centre de dia Móra La Nova rep un premi ACRA. En la desena edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de la gent gran, al 2012, va rebre el guardó en la categoria de Innovació en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal, per al projecte: Les contencions físiques en persones grans: dos problemes i una solució.