Quim Torra: «El judici d'en Roger Verdaguer em mou records»

L'expresident de la Generalitat ha acompanyat fins als Jutjats al detingut a Terrassa durant la manifestació arran de la seva destitució. Laura Borràs, expresidenta del Parlament, també hi ha assistit

Roger Verdaguer rebent el suport de Quim Torra i Laura Borràs
Roger Verdaguer rebent el suport de Quim Torra i Laura Borràs | Nebridi Aróztegui
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 14:02h
Dues-centes persones s'han aplegat en columna des del Raval de Montserrat fins als Jutjats de Terrassa per fer costat a en Roger Verdaguer, egarenc detingut el 2020 després de tallar la C-58 com a protesta per la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat, Quim Torra. 

 
Torra ha estat present per acompanyar en Roger. "Hem de defensar el dret de manifestar-se i concentrar-se en aquest país. Estarem al seu costat per al que faci falta, i, a més a més, em mou records de la meva inhabilitació. L'única manera d'expressar-li el meu suport era ser avui aquí", ha manifestat. La confiança de Quim Torra en la justícia és nul·la: "De la justícia espanyola no n'espero res. Ho estem veient amb Barrientos: em va jutjar a mi i continua jutjant independentistes catalans, amb uns prejudicis de dalt a baix. Ara se l'ha reposat per part del Tribunal Constitucional: fins aquest punt increïble hem arribat". 
 

Dues-centes persones s'han manifestat en columna des del Raval de Montserrat fins als Jutjats de Terrassa Foto: Marina Torras


Laura Borràs, expresidenta del Parlament, també ha expressat el seu suport cap al detingut, així com a la resta de represaliats: "Vaig assabentar-me ahir del cas d'en Roger, i no vaig dubtar en anar-hi. Dono suport a tots els represaliats". Les organitzacions ANC i Òmnium Terrassa també hi han estat presents, així com La Traca, Assemblea Coordinadora Antirepressiva de Terrassa. 

Durant la manifestació pels carrers de la ciutat, els egarencs corejaven "Prou repressió" , "Si ens toquen a una, ens toquen a totes" i "Sense justícia, no hi ha democràcia". Un cop als Jutjats, el públic s'ha revoltat davant la notícia que no podrien ser presents a la sala on jutjarien Verdaguer, tot i tractar-se d'una audiència pública. Finalment, els guàrdies de seguretat i Mossos d'Esquadra han deixat entrar fins a divuit persones. 
 

Quim Torra, Laura Borràs i Meritxell Lluís aplaudint a Roger Verdaguer, davant els Jutjats Foto: Marina Torras


Minuts abans, en Roger Verdaguer ha estripat el paper que l'acusava de desobediència, i ha afirmat que manifestaria a la jutgessa que no reconeixeria el delicte. "Desobeeixo perquè hi ha hagut una ingerència del poder judicial dins del legislatiu. Vull encomanar-vos l'alliberament personal que suposa desobeir", ha expressat. 

El judici ha continuat, tot i que en Roger ha sortit de la sala just comunicar la seva postura, i a hores d'ara es troba a l'espera d'un veredicte. La fiscalia li demanava 12 mesos de presó efectiva i 5.400 euros de multa o 6 mesos de presó efectiva. El detingut ha manifestat que no "pagarà ni un cèntim de la multa per no engreixar encara més les seves armes" i s'ha compromès a finançar el moviment independentista amb el doble de la quantitat demanada com a sanció, tant sigui en temps com en diners. "La repressió s'ha de neutralitzar i rendibilitzar", ha comunicat.