Un nou edifici per a l'Escola Bressol Municipal Soleia

El centre s'ampliarà amb un local més al solar on es situava l’antic Hiper Piel. La regidora d'Educació també ha anunciat una nova Escola Bressol a Can Colomer

Una nena, pintant en una escola bressol
Una nena, pintant en una escola bressol | Cedida
M.T
15 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:08h
Durant la Comissió de Cicles de Vida, la regidora d'Educació, Teresa Ciurana, ha fet dues afirmacions importants: l'Escola Bressol Soleia ampliarà places amb un nou edici al solar on es situava l’antic Hiper Piel, a la Plaça dels Països Catalans, i naixerà una nova escola bressol a Can Colomer.

Primerament, Ciurana havia anunciat que l'EBM Soleia es traslladaria a un solar situat al costat del Centre Cívic Montserrat Roig, a l'Avinguda Barcelona, i que es situaria a la planta baixa del nou edifici que s’ha de construir. La intenció era que la resta de plantes es destinessin a pisos tutelats per a gent gran, i ambdós aspectes compartissin espai. Ara, però, sembla que s'estan barallant més opcions i el Consistori es decanta més per emprar l'espai de l'antic Hiper piel. En aquest moment, l’Ajuntament inicia els treballs per elaborar l’avantprojecte de l’equipament per escolaritzar a infants de 0 a 3 anys.

Així, Soleia mantindria l’edifici actual, al carrer Jacint Elías, a Ca n’Anglada, i també comptaria amb el nou. És una manera de donar resposta a l'elevat augment de sol·licituds a les escoles bressol municipals arran de la gratuïtat de la i2 d'aquest curs 2022-2023. També per aquest motiu, la regidora d'Educació ha anunciat una nova escola bressol a Can Colomer, la nova zona de Terrassa al final de la carretera de Rellinars. En l'àrea es preveu, a més, un institut-escola d’infantil, primària i secundària. 

A la comissió, també s’ha dit que Terrassa presentarà candidatura per ser Ciutat Amiga de la Infància a principis d’any, quan la UNICEF obri la convocatòria.