1 de 10
Cinema

Mario Casas roda a Terrassa la seva “òpera prima”

“Mi soledad tiene alas” és un drama que parla de l’adolescència

El reconegut actor Mario Casas, aquest dilluns a Terrassa | Nebridi Aróztegui
per Jordi Guillem, Terrassa, Catalunya | 14 de novembre de 2022 a les 20:05 |
Des d’aquest dilluns i fins divendres, l’actor Mario Casas (36 anys) estarà rodant a la nostra ciutat el film que suposarà la seva estrena com a director. Es tracta de Mi soledad tiene alas, un film protagonitzat pel seu germà Óscar Casas, que interpreta el personatge de Dan. Els altres membres de la colla són els debutants Candela González (Vio) i Farid Bechara (Reno). Entre els actors veterans hi trobem Marta Bayarri i Fran Boira. Es tracta d’una producció de Nostromo Pictures, amb la participació de Netflix.

Casas és també el guionista d’aquest personal treball, que ha escrit a quatre mans amb Déborah François, l’actriu belga que va protagonitzar El niño, dels germans Dardenne. És una de les seves excompanyes sentimentals. La fotografia és d’Edu Canet.


La seu del rodatge és la casa Mariano Ros, que es va restaurar fa un parell de mesos. Està situada al carrer de l’Església, just a la cantonada amb el Portal Nou. És probable que s’utilitzin més espais de la ciutat, com l’antiga seu de la Caixa de Terrassa, on José Ruiz Caldera va rodar fa just un any Un hombre de acción, un film interpretat per Juan José Ballesta, Miki Esparbé i Luis Callejo. Ballesta i Callejo van rodar a la nostra ciutat.

La temàtica de Mi soledad tiene alas no s’allunya massa d'Un hombre de acción. El debut en la direcció de Mario Casas explica una història ambientada a Madrid, on un grup de nois es dedica a robar en joieries i ha d’acabar fugint a una barriada de la capital. Fa unes setmanes, l’equip del rodatge va estar treballant al barri de la Mina, a Sant Adrià de Besós i a Bellvitge, a l’Hospitalet del Llobregat. Es treballarà també en diferents localitzacions de Madrid i Barcelona. Es tracta d’un film sobre l’adolescència, que s’englobaria dins de l’anomenat “cinema quinqui” d’obres com Las leyes de la frontera.

 

Mario Casas, donant instruccions a l’actriu Candela González durant el rodatge al barri de la Mina Foto: Nebridi Aróztegui


Com a conseqüència d’aquest rodatge, els vehicles no podran aparcar durant tota aquesta setmana al carrer de Baldrich (entre dilluns i divendres), entre les 8 i les 22 hores.


Un actor de renom


L’actor nascut el 12 de juny del 1986 a A Corunya va guanyar l’any passat el Goya a millor actor per No matarás. Es tracta d’un dels actors més rellevants del cinema espanyol. Va debutar l’any 2006 amb El camino de los ingleses, estrena cinematogràfica a la vegada del malagueny Antonio Banderas. El 2010 va saltar a la fama amb Tres metros sobre el cielo, de Fernando González Molina. En els darrers anys ha treballat amb cineastes de reconeguda solvència, com Alberto Rodríguez (“Grupo 7”), Marcelo Piñeyro (“Ismael”), Álex de la Iglesia (“Las brujas de Zugarramurdi”, “Mi gran noche” i “El bar”), Michael Radford (La mula).

L’any 2015 va estrenar Palmeras en la nieve, també de González Molina. Altres dels seus treballs són Toro, de Kike Maillo, Contratiempo, d’Oriol Paulo, i El fotógrafo de Mauthausen, de Mar Targarona. Aquests dos últims films es van rodar en part al Parc Audiovisual de Terrassa.
 

Mario Casas, amb gorra, dirigint una escena en ple barri de la Mina Foto: Nebridi Aróztegui

 

Participació