Llorenç Álvarez, Nuri Escudé i Artur Moncal, Terrassencs de l’Any 2022

Els guardons s’entregaran en una cerimònia que tindrà lloc el dissabte 3 de desembre al Teatre Principal

Els terrassencs de l'any 2022 venen del món de l'esport i la cultura popular
Els terrassencs de l'any 2022 venen del món de l'esport i la cultura popular | Cedida
M.T
14 de novembre del 2022
Ja es coneixen els noms dels tres Terrassencs de l'any 2022: el patinador Llorenç Álvarez (26 anys), la sardanista Nuri Escudé (62 anys) i l’especialista en cultura popular Artur Moncal (67 anys). Els seus noms han estat escollits pel jurat d’entre una llarga llista de candidats.

Aquest guardó premia la tasca dels ciutadans i la seva implicació dins de la vida pública de la ciutat. Els premis als  Terrassencs de l’Any els entrega el Centre Cultural El Social des de l’any 1969. La cerimònia d’entrega dels guardons tindrà lloc el dissabte dia 3 de desembre al Teatre Principal.

Sílvia Torrente
, secretaria del certàmen, i Ricard Figueras, president de l'Associació Centre Cultural El Social de Terrassa, han estat els encarregats de fer públics els noms dels guardonats, com cada any. Torrente ha recalcat que és el primer any que s'accepten categories vinculades a la trajectòria professional, i Figueras ha recalcat que el 70% de candidatures han estat homes, i el 30% dones. En aquest sentit, ha fet una crida a aconseguir la paritat en les candidatures.

Els tres guardonats
Llorenç Álvarez i Caballero es va proclamar l’any passat campió del món en la modalitat de Solo Dance Senior i enguany s’ha penjat la medalla de bronze als World Skate Games disputats a Buenos Aires. Ha revalidat també el títol de campió d’Europa en Solo Dance, el mes de setembre a Andorra. El seu palmarès esportiu és espectacular. A banda, és coreògraf i director del Club Patí Matadepera, així com tècnic nacional de patinatge i fisioterapeuta. Porta 22 anys patinant.

Nuri Escudé i Guil prové d’una família de sardanistes. És la presidenta de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, entitat de la qual forma part des de l’any 1976. Des del 2015 presideix la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i és membre del Consell de l’Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Artur Moncal i Casanovas és un dels membres més destacats de la cultura popular terrassenca. Aquest mestre jubilat pertany a la colla castellera Minyons de Terrassa, a la coordinadora de Cultura Popular i al Centre Excursionista de Terrassa. És el gran protagonista del Ball de Serrallonga de Terrassa, del grup de ball del qual n’és membre des de la seva fundació.