La XX Fira Modernista de Terrassa lluirà amb color i moviment

Montse Sucarrats, directora d’art de Suky&Co, ha volgut crear un cartell publicitari on predominen els colors, els vestits modernistes i la festa

La XX Fira Modernista de Terrassa que tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 de maig de 2023 i es dedicarà a la dansa
La XX Fira Modernista de Terrassa que tindrà lloc el cap de setmana del 6 i 7 de maig de 2023 i es dedicarà a la dansa | Ajuntament de Terrassa
Berta Posas
11 de novembre del 2022
Actualitzat a les 15:15h
La Fira Modernista de Terrassa se celebrarà els propers 6 i 7 de maig, convertint la ciutat en una gran pista de ball.

El cartell de la vintena Fira Modernista de la ciutat, dedicada a la dansa, ha estat presentat a La Coral de Prodis, en un acte encapçalat per Pep Forn, regidor de Turisme i Montse Sucarrats, la directora d’art de Suky&Co, estudi de disseny que ha estat encarregat de crear el cartell de la Fira d’aquest any vinent.

Forn ha volgut fer un petit homenatge a l’espai on s’ha celebrat la presentació, que era “un espai recreatiu i de ball per a la classe obrera”. Ara, la sala gestionada per Prodis continua sent cabdal per a les associacions de dansa del municipi.
 

Cartell de la vintena edició de la Fira Modernista Foto: Cedida


Ramon Casas i el seu mític anunci d’Anís del Mono han estat el principal referent de Montse Sucarrats i el seu equip a l’hora de crear el cartell de la Fira. Per a ella, la clau del disseny és plasmar la “gestualitat i els colors publicitaris, ben vius”. El verd, el taronja i el vermell destaquen en una composició que retrata dues parelles de l’època a la reconegudíssima sala dels miralls, on dansava la població burgesa de Terrassa.

La Gran Festa del Modernisme català
La Fira Modernista de Terrassa és la gran festa del modernisme català, que recrea i reivindica un dels moviments arquitectònics, socials i culturals més importants de la història de Catalunya. A la nostra ciutat, la fira se celebra des del 2003, moment en que es va voler recuperar la festa de primavera del municipi.

Des de l’any 2007, la Fira Modernista de Terrassa està declarada per la Generalitat de Catalunya com a festa local d’interès turístic. Al llarg dels seus 20 anys de recorregut, la Fira Modernista s’ha convertit en un dels emblemes culturals de Terrassa, reunint cada any milers de terrassencs.