1 de 10
infraestructures

El Parlament torna a insistir en construir la Ronda Nord i dona dos mesos de marge

Una nova moció dels socialistes a la cambra catalana, després de la discutida a l'estiu

El conseller de Territori, Juli Fernàndez. | ACN
per A.H, Sabadell, Catalunya | 10 de novembre de 2022 a les 18:03 |
El Parlament ha tornat a debatre, quatre mesos després, la construcció de la Ronda Nord. En la sessió d'aquest dijous s'ha instat el Govern a crear aquesta via per connectar Terrassa, Sabadell i Castellar. La particularitat, en comparació amb el passat mes de juliol, és que es posa un marge de dos mesos per presentar una redacció del projecte.

S'ha tractat d'una proposta duta pel PSC en què s'ha subratllat que l'execució és de la Generalitat, però el finançament sigui del govern espanyol. És a dir, allò que es va pactar en l'acte organitzat al Consell Comarcal del Vallès Occidental, també a l'estiu, amb la presència, entre d'altres, de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.


Una entesa marcada per un conveni, del qual el nou titular del Departament de Territori, i exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ja ha reiterat que no ha trobat. D'aquesta manera, s'afegeix una mica més de pressió per desencallar aquesta infraestructura tan reivindicada des d'aquestes localitats vallesanes.

Un altre punt del text aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Junts, que s'hi ha abstingut, insta a dotar en els pressupostos de la Generalitat les "partides adients" per elaborar els estudis informatius per l'arribada de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Castellar del Vallès, així com el desdoblament de la línia R6 de Rodalies fins a Igualada i l'R5 fins a Manresa.


 

 

Participació