El Sindicat de Policies i Mossos d'Esquadra de Terrassa reclama la jornada laboral de 35 hores

La secció assistirà al Ple de novembre per protestar i arribar a un acord amb l'Ajuntament, a qui acusen de no pronunciar-se sobre el tema

Pla detall d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra
Pla detall d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra | ACN
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:37h
Justiniano Villarán Perales, president del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra de Terrassa (SPLCME) ha escrit una carta expressant que la secció assistirà al Ple municipal de novembre per parlar amb l'equip de govern directament i reclamar la jornada laboral de 35 hores setmanals de cara al 2023. 

El Sindicat expressa el seu malestar amb l'administració local i remarca que "portem molts anys demanant la jornada, que ens havien deixat clar que no era viable per normativa". La secció afegeix que actualment la normativa ha canviat, i l'acord entre els sindicats i el Govern estatal obre la porta a la jornada de 35 hores.

Amb l'evolució de la inflació i la proposta de pujada de sou als funcionaris, el SPLCME especifica que perdran poder adquisitiu i la reducció de jornada seria una manera de compensar aquesta pèrdua retributiva, de la mateixa manera que els dies d'assumptes propis dels quals disposen.

Així i tot, el sector al·lega que l'Ajuntament de Terrassa no prosperarà cap a aquesta reducció de jornada, tot i que Isaac Albert (ERC), primer tinent d'alcalde, va llegir un manifest l'1 de maig d'aquest any, en honor al dia del treballador, a favor de la jornada de 35 hores. En aquest sentit, el Sindicat espera poder arribar a una solució el 25 de novembre, dia del pròxim ple municipal.