1 de 10
Educació

L'Escola d'Educació Especial Crespinell emprarà uns espais de l’antiga Escola Germans Amat

L'Ajuntament signarà properament un conveni per regular la cessió municipals dels espais. Actualment, l'escola Crespinell acull més de 60 alumnes en un edifici de lloguer ubicat al carrer del Pantà, que no reuneix les condicions òptimes per al correcte funcionament del centre

Una aula de l'escola Crespinell | E.C
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 8 de novembre de 2022 a les 12:11 |
L’Ajuntament de Terrassa ha comunicat a l’Escola d’Educació Especial Crespinell la seva intenció de cedir-li part de l’antiga Escola Germans Amat. D’aquesta manera, el centre podria resoldre els seus problemes d’espai que es venen reivindicant des de fa anys. Les dependències a cedir, un cop es formalitzi un conveni de cessió i que se signaria properament, són les corresponents al mòdul superior de l’antiga Escola Germans Amat, ubicat a la cantonada dels carrers de Mallorca i de Calderón de la Barca i amb accés per aquest segon carrer.

El centre, que podrà utilitzar també el pati del recinte, assumirà els costos de les actuacions necessàries per adaptar l'edifici a les seves necessitats, un cop tramitada administrativament la cessió. Amb aquesta cessió, el Govern Municipal dona compliment al compromís, recollit per l’actual Programa de Govern, de facilitar el trasllat d’aquesta escola i donar viabilitat al seu projecte educatiu. Aquest compromís, a més, recull i dona continuïtat al que van contraure a finals de l'anterior mandat tots els grups polítics del consistori, en el sentit de trobar una sortida als problemes d’espai del centre. Inicialment aquest compromís preveia el trasllat a dependències municipals del mateix carrer del Pantà, però els espais no oferien les condicions necessàries i ha calgut buscar alternatives.


La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, explica que «una entitat capdavantera en inclusió educativa i tan arrelada a la ciutat com Crespinell mereix tot el suport per mantenir el seu projecte educatiu, i Terrassa necessita garantir una oferta suficient de places d’educació especial». Ciurana afegeix que «a la nova ubicació, l'escola podrà continuar desenvolupant el seu projecte d’educació inclusiva, com ha fet tots aquests anys amb l’Escola Lanaspa Giralt i l’Institut Montserrat Roig. Ara tindrà al voltant centres com l’Escola Roc Alabern, l’Institut Les Aimerigues o els Salesians, i de ben segur que no li costarà gens teixir noves aliances».

Arran de la pandèmia, el centre va traslladar a l’Escola Font de l’Alba el programa de transició al treball, com a solució provisional. Ara, amb el futur trasllat a l’antiga Escola Germans Amat, es podrà fer front i resoldre tots els problemes d’espai del centre.


Més de 40 anys de trajectòria


Crespinell és una escola d’educació especial concertada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb més de 40 anys de trajectòria i gestionada per una cooperativa de persones sòcies treballadores, declarada entitat d’iniciativa social i sense ànim de lucre. Actualment acull més de 60 alumnes en un edifici de lloguer ubicat al carrer del Pantà, que no reuneix les condicions òptimes per al correcte funcionament del centre.


L’antiga Escola Germans Amat va deixar de funcionar com a centre d’educació infantil i primària a mitjans de la passada dècada, després va acollir provisionalment l’Institut Les Aimerigues i finalment el Departament d’Educació el va traspassar a l’Ajuntament de Terrassa. Actualment, l’equipament acull el Centre de Formació de Persones Adultes Ramon Llull, la Fundació Main i la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa.
Participació