Miquel Puig renuncia a ser cap de llista de Junts per Ullastrell

El polític deixa el partit a set mesos de les eleccions municipals i després de dotze anys com a regidor a l'oposició

Miquel Puig ha enviat una carta als militants del partit explicant els motius de la renúncia
Miquel Puig ha enviat una carta als militants del partit explicant els motius de la renúncia | Miquel Puig
31 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:46h
Davant la sorpresa dels militants de Junts per Ullastrell i del municipi, Miquel Puig ha enviat una carta a tots els simpatitzants aquest cap de setmana anunciant la seva renúncia com a cap de llista del partit. Puig va ser escollit aquest maig per unanimitat a l'Assamblea Local per encapçalar la llista electoral a set mesos de les eleccions municipals del 2023. 

"Aquest és un d'aquells escrits que més costa d'escriure, sobretot quan has de renunciar a alguna cosa. A la vida hi ha moments que has de prendre decisions importants i aquest n'és un d'ells. Després d'un llarg període de reflexió personal, deixo la política activa", ha escrit Puig a la carta, que portava dotze anys exercint com a regidor al consistori.

En declaracions a La Torre, el polític ha expressat que acabarà la legislatura i complirà amb les obligacions que li corresponen fins llavors, també com a membre del Comitè Comarcal de Junts, ja que ambdues funcions finalitzaran el maig de 2023. Puig assegura que, al no ser un càrrec "alliberat", ja que professionalment es dedica al sector logístic i combinava el seu temps lliure amb la política, no pot dedicar-se al 100% als ciutadans d'Ullastrell ni a complir la seva obligació amb "l'empemta i les ganes necessàries". 

"Sempre m'he sentit molt valorat pel partit en aquests dotze anys i a l'oposició. És cert, però, que la política, i especialment la local, et lliga molt. M'agrada molt la meva feina, però les regles del joc no són iguals per a tothom. He de triar", ha manifestat. Assegura que va comunicar la decisió primerament a nivell intern amb els companys de partit i del Comitè Comarcal, i que seguidament va voler enviar la carta a tots els simpatitzants, que l'han rebuda amb sorpresa. Especialment agraeix la "comprensió i el respecte mostrar en saber la notícia" a Marc Gijón, president comarcal de Junts. 

Miquel Puig també ha comunicat que deixa pas perquè agafin el relleu "nous lideratges i maneres de fer a Ullastrell, que aportin noves idees que prioritzin el bé dels veïns i veïnes".  Ara, Junts per Ullastrell haurà de buscar un nou cap de llista de cara a les futures eleccions, tot i que per ara encara no està previst cap nom.