1 de 10
Urbanisme

Es pacificarà el trànsit de la carretera de Martorell amb la construcció de tres rotondes

La carretera passarà de ser un eix principal a un més local, i reduirà el volum de vehicles quan la B-40, que connectarà Abrera-Viladecavalls-Terrassa, estigui enllestida.

Carretera de Martorell a l'alçada de Can Palet de Vista Alegre | Cedida
per Marina Torras, Terrassa, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 12:58 |
Pacificar el trànsit i millorar la seguretat i la comunicació de la Carretera de Martorell a l’alçada de Can Palet de Vistalegre (c-243) és una demanda històrica que reclamen des de fa anys les associacions de veïns de Terrassa, Can Palet de Vista Alegre, Ullastrell, les Martines, Carbonelles i Castellbisbal.

L'Ajuntament de Terrassa demana el projecte de millora des de l'anterior mandat, juntament amb els ajuntaments de les diferents poblacions afectades, que depèn de la Generalitat i va avançant amb una comissió de seguiment. Recentment, la comissió de seguiment ha establert un calendari per començar amb les obres per a la construcció de tres rotondes, una a l'alçada de Can Santeugini i dues a Can Solà, entre Ullastrell, Can Solà i Can Palet de Vista Alegre. 

 

Mapa de la rotonda de Can Santeugini Foto: Cedida


"És una carretera que històricament està capacitada per aguantar molt de trànsit. Volem millorar-ne la seguretat, tant a nivell de densitat de vehicles com de veïns, perquè puguin sortir de manera segura de les urbanitzacions, creuar el carrer i netejar sense perill", explica Lluïsa Melgares, regidora de Territori de l'Ajuntament de Terrassa. "La idea és que, quan s'acabi la B-40, que connectarà Abrera-Viladecavalls-Terrassa, la majoria del trànsit es desviï per allà i la carretera de Martorell es converteixi en una via alternativa, amb funció més local", continua la regidora. 


Així, quan comencin les primeres obres, que es preveuen per a la segona meitat del 2023, s'espera que ja es pugui accedir per la B-40, i per tant es converteixi també en via alternativa mentre durin les obres a la carretera de Martorell. 

Calendari d'actuacions


Els treballs de construcció començaran per la primera rotonda, a l'alçada de Can Santeugini, a Castellbisbal. És el projecte que es troba més avançat, en fases de revisió. Abans que s'acabi l'any, el projecte s'entregarà al Departament de Territori i ja estarà enllestit per licitar. D'aquesta manera, les obres començarien a la segona meitat del 2023 i tindrien una durada de 10 mesos, amb un pressupost de 896.460 euros

La segona i tercera rotonda es construiran alhora a l'alçada de Can Solà, entre Ullastrell, Can Solà i Can Palet de Vista Alegre. Una es situarà més a prop d'Ullastrell, i l'altra serà més pròxima a Can Palet de Vista Alegre. Al novembre d'enguany es lliurarà el projecte, que només quedarà pendent de l'aprovació del director i estarà enllestit per licitar. Les obres s'iniciarien al darrer trimestre del 2023, tindrien una durada de 8 mesos i comptarien amb un pressupost de 1.831.679 euros. 
 


 

La segona i tercera rotonda, a Can Solà Foto: Cedida

 

Participació