Un pla de xoc per als barris i una pantalla de futbol gegant per veure el Mundial, les propostes de Cs al ple

El partit taronja també proposarà que tots els barris de la ciutat disposin de llums de Nadal i que Terrassa s'adhereixi a la xarxa de ciutats amigues de la infància

Isabel Martínez, de Ciutadans Terrassa, en la roda de premsa per presentar les propostes que portaran al pròxim ple
Isabel Martínez, de Ciutadans Terrassa, en la roda de premsa per presentar les propostes que portaran al pròxim ple | Ciutadans Terrassa
24 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:07h
La regidora i alcaldable de Ciutadans (Cs) Terrassa,Isabel Martínez, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa les propostes que presentarà el grup municipal liberal al proper ple municipal d’octubre. D’entre aquestes cal destacar un "pla de xoc als barris de Terrassa per millorar polítiques en matèria de seguretat, neteja, manteniment, mobilitat i promoció econòmica".

Martínez ha lamentat que "els barris de la ciutat estiguin oblidats pel govern municipal" i pretén "presentar una proposta perquè el govern de Terrassa adquireixi un compromís real per a canviar aquesta tendència". En l'àmbit de la seguretat, els liberals volen reforçar la vigilància de la Policia Municipal amb l'objectiu d’"evitar robatoris i actes incívics com la circulació indeguda de patinets elèctrics". Per a fer-ho proposen el patrullatge mixt de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, en l'àmbit de la mobilitat es proposa "oferir 30 minuts gratis per als clients de tots els aparcaments públics i privats colindants amb els principals eixos comercials, així com ampliar les àrees d'aparcament exprés a tots els barris de la ciutat".

Pel que fa a les llums festives en època nadalenca, Martínez ha exposat que se sol·licitarà "facilitar a tots els comerços de la ciutat l'accés a la il·luminació de Nadal sense cap mena de cost", la qual cosa per al partit liberal "impulsarà la promoció econòmica en un període concret d'altes vendes". "Cal garantir que tots els barris tinguin llums de nadal. S’han de dinamitzar tots els eixos comercials de Terrassa i fer costat als petits i mitjans comerços de la ciutat”, ha declarat Martínez. 

Per altra banda, el partit liberal ha fet pública una proposta per incloure Terrassa a la xarxa de ciutats amigues de la infància. “Amb aquest pas es podran teixir aliances amb UNICEF amb  l'objectiu de millorar les vides dels nens i nenes mitjançant polítiques municipals que garanteixin els seus drets”, ha assegurat Martínez. 

A més, contràriament a la visió d'Esquerra Republicana de Terrassa, Ciutadans insta a instal·lar una pantalla de gran format per seguir el mundial de futbol a la ciutat. Isabel Martínez ha destacat que l'emplaçament idoni seria el recinte firal o el poliesportiu de Can Jofresa. "El futbol és l’esport més popular al conjunt de l’Estat espanyol, a Catalunya i a Terrassa", ha remarcat Martínez, qui ha afegit que "cal recordar també que la pràctica de l’esport és una eina fonamental per a promoure hàbits saludables".

El partit taronja ha presentat una darrera proposta, que radica en modificar el reglament d’honors i distincions de la policia municipal per "excloure els càrrecs electes de la corporació municipal" d’aquestes distincions".