L'empresa terrassenca AE Innova instal·la els seus sensors sense cables en una planta química del Japó

Instal·larà una desena d'aparells per monitorar la maquinària que funcionen de forma autònoma aprofitant l'escalfor

AE Innova instal·larà una desena de sensors sense cable a la planta química japonesa
AE Innova instal·larà una desena de sensors sense cable a la planta química japonesa | Nebridi Aróztegui
M.T
23 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 17:05h
AE Innova s'ha introduït al mercat japonès amb la instal·lació dels seus sensors autònoms sense cables per al manteniment de maquinària industrial en una planta química. La companyia egarenca ha arribat a un acord amb CBC Group per proveir-la d'una desena de dispositius, que no tenen bateria i funcionen de forma autònoma aprofitant l'escalfor de l'entorn industrial.

Aquests sensors monitoren les vibracions de la maquinària i permeten fer un manteniment predictiu alertant de quan es produirà la fallada per tal d'evitar els riscos i costos que suposaria aturar el procés productiu. Per entrar al mercat nipó, l'empresa ha comptat amb l'assessorament d'ACCIÓ, l'agència per la competitivitat de l'empresa, a través de la seva oficina a Tòquio.

El dispositiu desenvolupat per AE Innova s'instal·larà a les màquines rotatives, bombes i compressors d'una de les plantes químiques de CBC Group al Japó, un conglomerat empresarial que reuneix negocis en sectors com la química, l'electrònica, l'automoció o la salut.

El director general d'AE Innova, David Comellas, ha explicat a través d'un comunicat que aquest "és un repte majúscul" perquè "ha hagut d'adaptar el dispositiu a les especificitats del país". Amb tot ha destacat que això els "obre la porta a un mercat molt important per la seva potència industrial" i que els pot donar l'opció d'entrar a "la resta de països asiàtics". En aquest sentit, ha considerat que seran "de les poques empreses estrangeres que venen tecnologia al Japó".

D'entrada, AE Innova ha rebut una primera comanda de CBC Group per instal·lar una desena dels seus dispositius en una de les seves plantes químiques, amb la voluntat d'acabar-ho estenent a més instal·lacions del grup. Aquest acord inicial ha estat fruit de la participació de l'empresa egarenca en un programa especial per presentar solucions innovadores d'empreses emergents a potencials clients i inversors japonesos, on va accedir de la mà d'ACCIÓ, que va identificar l'oportunitat gràcies a la relació amb l'Advance Telecommunications Research Institute International (ATR). "L'Oficina d'ACCIÓ a Tòquio ha estat d'una gran ajuda, especialment per a la certificació del producte i l'adaptació a les normatives locals", ha valorat Comellas.

AE Innova produeix els seus dispositius de forma íntegra amb proveïdors locals i el muntatge es fa en una planta de Terrassa. Els aparells s'han testejat de forma pilot amb resultats exitosos a 15 instal·lacions industrials de l'Estat i, a més, l'empresa també ha tancat un acord per començar a distribuir-lo a la zona del Golf Pèrsic.

Per tal d'impulsar l'entrada de la seva tecnologia al mercat europeu, AE Innova està immersa en una ronda de finançament amb l'objectiu de captar cinc milions d'euros, dels quals un ja està compromès per la Comissió Europea, que inverteix en l'empresa a través del European Innovation Council.