Roger Verdaguer, detingut a Terrassa: «Considero que les lleis estan adulterades»

La Traca, Assemblea Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, engega una campanya de suport davant la condemna de presó i multa que demana la fiscalia, que acusa en Roger Verdaguer de desobediència i resistència a l'autoritat

En Roger Verdaguer i La Traca amb l'inici de la campanya de suport
En Roger Verdaguer i La Traca amb l'inici de la campanya de suport | Marina Torras
21 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:25h
Una cinquantena de persones s'han reunit aquest divendres a la tarda al Raval de Montserrat per donar suport a en Roger Verdaguer, detingut el 28 de setembre de 2020 durant la manifestació arran de la destitució del llavors president de la Generalitat, Quim Torra. 

El mateix Roger Verdaguer i La Traca, Assemblea Coordinadora Antirepressiva de Terrassa, han convocat l'acte per donar a conèixer la campanya de suport al detingut, ara que s'acosta el judici i la fiscalia demana 12 mesos de presó i 5.000 euros de multa o 6 mesos de presó efectiva per en Roger. "La condemna no em sembla desmesurada. És un sistema perfectament mesurat per controlar les persones i que s'inhibeixin de protestar i traspassar el que diuen les lleis. Si això fos una democràcia, seria lògic, perquè les lleis les hem votat entre tots. Però considero que estan adulterades, i per tant no s'han d'obeir". 

"Aquests dos anys s'han viscut a èpoques. És un espai de temps tan dilatat que tens tens d'oblidar-te'n, però també de recordar-te i passar angoixa. És el que agreuja aquest dilatament del procés, que és part de la repressió", continua en Roger. Davant dels egarencs que el donaven suport, entonant a l'uníson "No estàs sol", en Roger Verdaguer ha expressat: "Estic molt agraït de tota la gent que s'ha reunit avui aquí i de la campanya, que serveix per visibilitzar la situació i encomanar aquest esperit d'antirepressió". 

"Tota persona represaliada de la ciutat tindrà el nostre suport, un suport personal, cívic, emocional i una denúncia política del seu cas. Ens posem tots i totes al costat del Roger, fent-li saber que no està sol", han manifestat des de La Traca

Tres actes de la campanya de suport

El primer acte de suport serà una xerrada el 9 de novembre amb presència de l'advocat Josep Costa, també acusat anteriorment de desobediència contra els integrants de la Mesa del Parlament de Catalunya de la XII legislatura. El lloc de la trobada encara està per concretar. Seguidament, dissabte 12 de novembre tindrà lloc una manifestació pels carrers de la ciutat, per explicar a tothom el cas del detingut. 

I el dia clau serà el 16 de novembre, data del judici. La Traca ha declarat que la intenció és reunir el màxim de gent possible a les 11.30 hores davant l'Ajuntament de Terrassa, per procedir en manifestació fins als Jutjats de Terrassa

Al finalitzar l'acte d'aquest divendres, la Traca ha obert un punt de donació econòmica per a recaptar fons per la multa de 5.000 euros que la fiscalia demana a en Roger Verdaguer.