Comença la vacunació de la grip i la quarta dosi de la Covid als majors de 60, embarassades i grups de risc

Des del 10 d'octubre es pot demanar cita a través de La Meva Salut o trucant al CAP. A Terrassa, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i el CST administraran ambdues vacunes als mateixos hospitals i als CAPS

Els majors de 60 anys, embarassades i persones de risc ja poden vacunar-se
Els majors de 60 anys, embarassades i persones de risc ja poden vacunar-se | Althaia
17 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:05h
A partir d'aquest dilluns, els centres de Salut d'arreu de Catalunya han començat a vacunar de la grip i la quarta dosi de la Covid-19 a totes aquelles persones de més de 60 anys, a les embarassades i a la població de risc. A més, també s'inclou el personal sanitari.

Fins ara, des de l'inici de la campanya de vacunació el 14 de setembre, aquesta se centrava en les persones de més de 80 anys, començant per aquelles que es trobaven en residències i progressivament cridant als CAPS als habitants de les regions de catalanes de més de 80 anys que vivien a casa seva. 

A partir d'avui s'entra a la segona fase d'una campanya que pretén ser esglaonada, baixant cada mes o parell de mesos els grups d'edat susceptibles de rebre ambdues vacunes. Les cites es podien sol·licitar des de l'aplicació La Meva Salut des del 10 d'octubre als CAPS i hospitals catalans. La previsió de Salut és acabar aquesta campanya de vacunació el 30 de novembre.

La vacunació a Terrassa
A Terrassa, l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el CST seran els encarregats d'administrar les vacunes als mateixos centres i també als CAPS que estan repartits per la ciutat. S'administraran al mateix moment als col·lectius corresponents la vacuna bivalent contra la Covid-19 (la Pfizer que inclou la soca original i la soca Òmicron) i la de la grip. En total, MútuaTerrassa disposa d'unes 50.000 dosis contra la grip per a la població de més de 60 anys i col·lectius de risc. 

La intenció és arribar a un 70% de població de més de 60 anys vacunada un cop obert aquest segon període de vacunació, ja que l'any passat les xifres arreu de Catalunya es trobaven al voltant del 40% i d'un 47% amb persones de més de 80 anys.