Deu PIMEs i estudiants de l'ESEIAAT impulsaran projectes en 3D

El tàndem d'empresa, universitat i administració s'uneixen per explorar la fabricació additiva en la iniciativa d'assessorament del Consell Comarcal

M.T
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:11h
Els estudiants de l'ESEIAAT i les deu PIMEs treballaran conjuntament
Els estudiants de l'ESEIAAT i les deu PIMEs treballaran conjuntament | Consell Comarcal del Vallès Occidental
Empreses i estudiants d’Enginyeria de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC de Terrassa han iniciat un espai de treball per avançar en l’impuls en fabricació additiva -un dels pilars de la denominada quarta revolució industrial, la indústria 4.0- coordinats pel Consell Comarcal. L’experiència és un bon exemple del treball de triple hèlix: universitat, administració i empreses.

Ja s’ha realitzat una primera sessió de treball en la qual es van presentar el reptes per part de les deu PIMEs participants. Els reptes els desenvoluparan diferents equips de treball de la UPC amb l’objectiu de donar resposta als requeriments i necessitats identificades. Aquesta tasca implicarà d’un treball col·laboratiu que té l’objectiu final de definir nous prototips incorporant la fabricació additiva en el seu procés productiu.

El projecte que contempla altres activitats i que el Consell Comarcal està desplegant gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, té per objectiu apropar la tecnologia a les empreses de la comarca i facilitar un salt endavant en la integració d’una de les tecnologies que més ràpidament està experimentant un creixement de les aplicacions industrials.

Les empreses de la comarca tenen l’oportunitat de participar en altres actuacions d’aquí a final d’any. Per a les més inicials i que volen conèixer l’impacte d’aquesta tecnologia i explorar les seves aplicacions, s’ofereixen entrevistes personalitzades a la mateixa empresa. També està oberta l’organització d’una missió empresarial a la Fira Formnext, del 15 al 18 de novembre, referent europeu de la tecnologia, amb rutes personalitzades entre les principals expositors d’interès.

Paral·lelament, està programat pel 12 i 14 de desembre el curs Formació en fabricació additiva metàl·lica (12h), per conèixer de manera teòrica i pràctica les innovacions en aquest tipus de tecnologia i que també inclourà la realització de visites a espais de referència experts en aquests materials.

Per últim, destacar que les empreses també poden sol·licitar un acompanyament especialitzat per desenvolupar espais d’innovació corporatius basats en la tecnologia 3D a la seva empresa, que permetrà rebre capacitació dels equips de treball en la utilització i manteniment dels equips.

Aquestes activitats rebran el suport tècnic per part de la Fundació CIM UPC i el FabLab Sant Cugat.