1 de 10
el temps

La pluja torna amb força i amenaça el cap de setmana a bona part del país

Durant el que resta de divendres encara es manté l'alerta del Meteocat per ruixats intensos en 12 comarques

Un llamp prop de la torre de Collserola | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 7 d'octubre de 2022 a les 11:43 |
La pluja està sent la protagonista d'aquest divendres a bona part del país i la predicció del cap de setmana no fa pensar que l'escenari canviï. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) alerta de ruixats sobretot durant les tardes de dissabte i diumenge que poden anar acompanyades de tempestes a bona part de Catalunya. Malgrat tot, Protecció Civil ha tancat l'alerta del Pla Inuncat.

En primer lloc, durant aquest divendres encara es manté l'avís del mateix Meteocat per ruixats intensos a tot el litoral català, des del Baix Empordà i fins al Montsià. En les 12 comarques en perill moderat poden caure 20 litres en 30 minuts i amb tempesta amb una afectació que s'allargarà durant tot el dia, fins a arribar a la matinada.

 
De fet, ja durant la mateixa matinada però en dissabte, es manté el perill moderat al Maresme, la Selva, el Pla de l'Estany i el Baix Empordà. I ja durant el matí es poden produir ruixats puntuals a la Catalunya Central i al Pirineu. A la tarda, però, les pluges es generalitzaran i la previsió del Meteocat apunta que poden afectar tot el país, amb una probabilitat més baixa al litoral central i a les comarques gironines.
 
Les pluges donaran un descans durant diumenge al matí, amb un cel que tendirà a estar ennuvolat, però a la tarda altre cop tornarà a ploure. La previsió, però, assenyala que en aquesta ocasió els ruixats seran més localitzats i afectaran principalment la Catalunya Central, el Pirineu i el Prepirineu i en menor mesura les Terres de l'Ebre. La setmana que ve també començarà amb el protagonisme de les pluges.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació