procés català

Unes 200 persones es concentren davant el Complex Egara sota el crit «prou repressió»

Dues columnes surten des de de Sabadell i Terrassa i s'han trobat a les dependències policials

La protesta al Complex Egara | Juanma Peláez
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 22:49 |
Unes 200 persones han protestat, aquest divendres al vespre, a poques hores del cinquè aniversari de l'1-O, a les portes del Complex Central Egara dels Mossos d'Esquadra per "agafar el relleu de la repressió" amb l'aplicació de l'article 155, que va intervenir l'autogovern català a finals d'octubre de 2017, després de la celebració del referèndum.

Una mobilització organitzada per les Assemblea Nacional Catalana (ANC) de les dues capitals vallesanes, unes columnes que han partit des de l'aparcament de l'Hospital de Terrassa, per una banda, i del parc de Can Gambús, de l'altra. Tant una com altra portant una pancarta que resava: "Prou repressió!" i amb torxes que han il·luminat el camí fins al Complex Egara.

 

La mobilització amb les dues pancartes, de Sabadell i Terrassa Foto: Juanma Peláez


Crits i proclames contra la policia catalana i per la independència. Els portaveus de les dues organitzacions han carregat contra els agents que han "colpejat contra el seu propi poble", després de la jornada de l'1-O, quan aleshores van mostrar un comportament "mesurat i democràtic". Per això, els han instat que es posi "al servei" de la gent i "no protegeixi la ultradreta i carregui contra independentistes i antifeixistes".

 

Les torxes, protagonistes Foto: Juanma Peláez

Els manifestants rere les pancartes Foto: Juanma Peláez


Així mateix, han reclamat al Departament d'Interior el final dels projectils de FOAM, la retirada de les causes en els quals hi ha "activistes independentistes" i la seva absolució, basades en "argumentacions falses i ridícules que, únicament, tenen com a prova la versió dels agents". Especialment, han apuntat a les unitats de la Brimo i la Arro dels Mossos, de qui han assegurat duen a terme tècniques com la carrusel per infringir "por" i, a més, pot provocar ferits.

 

Participació