infraestructures

La crisi del Govern fa perillar la Ronda Nord

El Ministeri de Transports estudia projectar una estació de Rodalies a Can Boada

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, reunida amb els alcaldes de Terrassa i Sabadell i el president del consell comarcal del Vallès Occidental | Juanma Peláez
per Albert Acín, Sabadell, Catalunya | 30 de setembre de 2022 a les 17:20 |
La crisi al Govern, desfermada arran del cessament del vicepresident, Jordi Puigneró, ha posat en alerta inversions projectades al territori com la Ronda Nord. L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, de fet, veu perillar aquesta via que ha de connectar la ciutat amb Terrassa, tal com es va acordar al juny en un acte al Consell Comarcal del Vallès Occidental.

"Penja d'un fil ara mateix. No hi ha vicepresident ni conseller de Territori… és molt preocupant”, ha afirmat Farrés. Dins de l'executiu català tampoc hi ha consens sobre aquesta infraestructura: Junts, que fins ara tenia la cartera de Territori, està a favor, ERC proposa allargar la Ronda Oest de Sabadell fins a Castellar fent un túnel amb un carril per banda.


Els escenaris que s'obren amb continuïtat o no del partit a la Generalitat “ens posaria les coses encara més difícils”, en el cas que els republicans agafessin la titularitat de Territori, ha estimat l'alcaldessa. Per això, ha instat el Govern a resoldre "els problemes interns" i que es faci la Ronda Nord tal com s'havia pactat. Una opinió que ha compartit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, amb qui ha coincidit aquest divendres en un acte a Rubí.Sánchez ha remarcat la "necessitat" de la via per connectar les dues capitals vallesanes i Castellar i ha considerat que hi ha marge per reconduir la situació: “Hem de posar en valor aquell exercici de diàleg i cooperació entre les institucions (…) Quan la Generalitat vulgui o pugui, signarem el conveni“.

Estació de Can Boada


La ministra també ha explicat que el govern espanyol treballa per poder desenvolupar els estudis per construir una estació de Rodalies Terrassa, concretament a Can Boada, a Terrassa Oest. La previsió és enllestir-la el 2025.

 

Participació