Terrassa vota a favor de la nova frontera amb Sabadell

Les dues ciutats creixeran, perquè s'incorporarà a cadascuna part de les 4,5 hectàrees que no eren part de ningú

Tram de la C-58 recentment ampliat entre Terrassa i Sabadell.
Tram de la C-58 recentment ampliat entre Terrassa i Sabadell. | ACN
M.T
02 d'octubre del 2022
Terrassa ha definit la nova frontera amb Sabadell, ciutat veïna. La Generalitat de Catalunya està tancant, a través de la Direcció General d’Administració Local, els expedients de delimitació territorial dels municipis de Catalunya, i divendres va ser el torn de Terrassa durant el ple municipal. Sabadell ja va votar favorablement a la nova frontera dimarts 13 de setembre.

Durant anys, la línia que marcava el límit entre els termes municipals de Terrassa i Sabadell era diferent si es consultava la de Terrassa, la de la Generalitat o la de Sabadell. Tres traçats que s’han unificat aquest estiu en una negociació a tres bandes i amb consens.

“És una regularització respecte a unes línies marcades a finals del segle XIX o principis del XX – va dir el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, en una comissió informativa-. Un acte de tràmit”. De fet, “la proposta final la fa l’institut Cartogràfic de Catalunya i els ajuntaments hem mostrat ple acord”.

No hi ha un municipi que guanyi metres de sol en detriment de l’altre, diu Caballero. “Terrassa i Sabadell guanyen i perden metres quadrats fruit de diferències acumulades”. En el procés d’ajust, explica, “hi havia més de 4,5 hectàrees de límit que no eren terra de ningú i que ha tocat incorporar als dos termes, de manera que tots dos creixen”.

L’expedient per a fixar la nova delimitació entre municipis es va iniciar el mes de maig, un cop fixada la nova frontera i prèvia notificació als propietaris de les finques afectades.

El dia 29 de juny, a la Biblioteca Central de Terrassa, es va celebrar l’inici de les operacions de delimitació, que van ser signades per Terrassa i Sabadell i per una representant de la Direcció General d’Administració Local i de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Ara, la nova delimitació amb Sabadell tanca la regularització dels 9 termes que delimiten amb Terrassa.