El fenomen Bicibús arriba a Terrassa

Els infants podran anar amb bicicleta cap a l'escola acompanyats d'adults. El 6 d'octubre es durà a terme una primera sessió informativa a la Biblioteca Central

El Dia Mundial de la Bicicleta al bressol de Catalunya
El Dia Mundial de la Bicicleta al bressol de Catalunya | Adrià Costa
30 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:29h
El fenomen Bicibús arriba a Terrassa, sumant-se a 17 municipis catalans. Però, saps què és? Es tracta d'una alternativa que vol fomentar la mobilitat sostenible, segura i saludable als nuclis urbans. Grups de nens es mouen amb bicicleta cap a l'escola acompanyats de persones adultes, amb un recorregut definit i amb horaris de pas, de la mateixa manera que faria un autobús. 

Així, l'iniciativa vol reduir la contaminació i el soroll provinent dels vehicles, inclús del transport públic, i aportar més seguretat als carrers. A més, la intenció és promoure l'autonomia dels infants i ajudar a combatre el sedentarisme i l'obesitat infantil.

La Biblioteca Central de Terrassa acollirà una primera sessió informativa de Bicibús el proper 6 d'octubre a les 18 hores, organitzada per Barri Futur, Bici Terrassa Club i La Terrassenca Cooperativa. L'activitat està dirigida a les AFAs, AMPAs i a totes les famílies amb infants en edat escolar de Terrassa. 

Durant l'acte es podrà escoltar l'experiència de Bicibús amb Eduard Folch i l'experiència sobre el terreny terrassenc de Camins escolars amb Haritz Ferrando. També es farà una presentació de la prova pilot de Bicibús a la ciutat amb Xavi Torrents