procés català

L'ANC de les capitals vallesanes organitza una protesta «contra la repressió institucional»

Sortiran dues columnes de Sabadell i Terrassa per anar al Complex Ègara dels Mossos

Una protesta pels carrers de Sabadell | Juanma Peláez
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 29 de setembre de 2022 a les 18:28 |
En la vigília del cinquè aniversari de l'1-O, les assemblees territorials de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Sabadell i Terrassa han organitzat una protesta "contra la repressió institucional". Serà aquest divendres amb dues columnes que sortiran, per una banda, de l'Hospital de Terrassa, i, de l'altra, de Can Gambús.

El destí final serà el Complex Ègara dels Mossos d'Esquadra, ja que la policia catalana és l'objecte d'aquesta mobilització. Una concentració per exigir que "acabi la repressió i de les institucions catalanes contra el seu propi poble", ja que els apunten com a responsables de lesions en les protestes posteriors als actes del referèndum com ara, la sentència del procés, l'empresonament de Puigdemont i les manifestacions per la detenció del raper Hasél, entre d'altres.


Les dues organitzacions han reclamat que que els Mossos "tornin a ser el cos de seguretat proporcionat i assenyat que va ser l'1-O: mesurat i democràtic, sense càrregues indiscriminades contra el món independentista". Així com, que el Departament d'Interior es retiri de totes les causes en què participa com acusació contra activistes independentistes i que es acabi amb l'ús de projectils de FOAM.

Una cita, que arrencarà a les 19.45 hores en cada punt i té previst trobar-se a les 20 hores al quarter central dels Mossos, que pretén "denunciar públicament els atemptats contra les nostres llibertats nacionals", però també contra "l'exercici de la democràcia i dels drets fonamentals".

 

Participació