«Ja feia falta un CAP més a prop de casa»

El 3 d'octubre l'esperat centre d'atenció primària Can Roca obrirà les seves portes, preparat per atendre els gairebé 24.000 pacients procedents del CAP Rambla i del CAP Nord

Una consulta del nou CAP Can Roca
Una consulta del nou CAP Can Roca | Marina Torras
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:48h
Ja queda menys pel 3 d'octubre, data oficial de posada en marxa del CAP Can Roca -situat al carrer Fàtima, 18- i ben esperat per tots els veïns i veïnes de Terrassa. A partir de dilluns vinent, el nou centre d'atenció primària es prepara per rebre gairebé 24.000 pacients procedents del CAP Rambla (17.700 persones) i del CAP Nord (6.100), mesura que permetrà descongestionar aquests dos centres, acostumats a rebre una alta demanda d'egarencs. 

Aquest dijous han estat les portes obertes del centre, que han permès als veïns i veïnes de la zona fer-ne una primera ullada i rebre informació de cara al dilluns. La Carla Ortiz, veïna de Nacions Unides, està molt satisfeta amb la presentació del centre sanitari i destaca que ja l'esperava des de fa temps: "Normalment anava al CAP Rambla, i sempre estava a vessar. Ja feia falta un nou CAP més a prop de casa. M'agrada molt l'estètica i la distribució", expressa. De la mateixa manera, la Dolors Herrera, també veïna del barri, agraeix l'obertura del nou centre sanitari: "És molt lluminós i agradable, molt ampli. No hi ha comparació amb la congestió que es donava al CAP Rambla", diu. 
 
 
 
 
 
 
 

El CAP Can Roca compta amb dues plantes i 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal. 

"Esperem l'entrada del dilluns amb molta il·lusió. Estem molt motivats amb el projecte des del principi, i estem tenint molt bona rebuda dels futurs pacients durant la jornada de portes obertes. La necessitat de dotar Terrassa amb nou CAP per fi s'ha fet realitat", ha explicat la Rosa Maria Jurado, directora del CAP Can Roca. 

Primer centre de Terrassa amb model mixt
El CAP Can Roca serà el primer centre de Terrassa que comptarà amb un model de gestió mixta, a partir d'un operador públic -Consorci Sanitari de Terrassa (CST)- i un concertat -MútuaTerrassa-. Els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

"L'atenció primària estarà gestionada pel Consorci Sanitari de Terrassa i la resta d'especialitzada hospitalària serà gestionada per l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa.  Es treballa sobre el terreny, però no hi ha d'haver cap problema. Ja tenim l'experiència amb el Consorci de Sant Genís, que ja porta uns anys treballant així. S'ha de treballar amb els proveïdors del territori", afegeix Rosa Maria Jurado. 

El Servei Català de Salut rebrà 70 professionals sanitaris -que inclou metges de família, pediatres, infermeres, tècnics en cures auxiliars d'infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres- el mateix dilluns en l'equipament previst des de fa 15 anys.