1 de 10
Cultura

El festival flamenc de Terrassa aposta per la universalitat

La segona edició del certamen portarà a la ciutat artistes reconeguts dins del món del flamenc, com Naike Ponce, Rocío Merino i Jeromo Segura

per Marina Torras, Terrassa, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 17:46 |
Universalitat i apostar per la qualitat tants als escenaris com als carrers i places és el mantra de la segona edició del festival flamenc de Terrassa, que retorna després de l'èxit de la primera edició amb una programació molt variada entre el 10 i el 23 d’octubre. El festival vol imitar la filosofia del festival de Jazz a Terrassa, molt representatiu a la ciutat i que ha demostrat ser tot un model d'èxit. 

L'any passat el festival va dur Arcángel a la ciutat, cantaor reconegut de flamenc que va posar el llistó alt, però enguany encara se segueix superant amb els caps de cartell Naike Ponce, la cantaora, la bailaora terrassenca Rocío Merino, el també terrassenc Daniel Rodríguez i el cantaor Jeromo Segura, entre altres.


El festival està impulsat per l'associació Flamencologia i la Coordinadora d'Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT). Pedro Limón, president de l'associació Flamencologia, ha insistit en la idea de la universalitat i ha destacat que el cartell no es limita a la música ni a la que tingui un origen determinat, sinó que aposta per la fotografia, l’espectacle, les xerrades i les classes didàctiques d’artistes d’arreu del territori.

El 10 d'octubre donarà entrada al festival. Serà a la Biblioteca Central, amb l’exposició fotogràfica de José Rodríguez Urbano i Lluís Clotet, que es podrà visitar fins a l’últim dia del festival. A la inauguració actuaran Ana Lorenzo, El More, José Ponce i María del Mar Cobos. El seguiran un recital de poesia flamenca al local dels Amics de les Arts i una xerrada il·lustrada a la Casa Alegre de Sagrera els dies 14 i 15.


El carrer també tindrà el seu paper reivindicatiu del flamenc amb l'actuació del 19 d'octubre al Mercat de la Independència, seguint la mateixa línia que la primera edició. Així es vol representar la part més festiva del flamenc. 

El plat fort de l’edició és l’espectacle que s’estrenarà al Teatre Alegria el dissabte 22 d’octubre, "Encuentr@ Flamenc@"n. Naike Ponce, nominada als Grammy Llatins; Jeromo Segura, guanyador del prestigiós premi Lámpara Minera i els terrassencs Rocío Merino i Daniel Rodríguez formen part del grup de set artistes de diferents disciplines que protagonitzen l’espectacle. El festival es tancarà amb una classe magistral a la seu de l’associació organitzadora, amb figures destacades com la de l'holandès establert a Huelva Gaspar de Holanda.


La regidora de Cultura Rosa Boladeras també ha volgut donar un reconeixement especial al flamenc, lligant-lo amb la multiculturalitat de la ciutat i assegurant que el consistori tenia "un deure amb el flamenc". Espera que l’edició d’enguany reforci la idea que Terrassa és "una ciutat molt diversa".
 

 

Participació