1 de 10
Cultura

El nou Teatre Regina comptarà amb plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament, MútuaTerrassa i El Social han signat un acord aquest dimarts per a la seva instal·lació, que contribueix en l’impuls de les comunitats energètiques a la ciutat i propiciarà que es puguin finalitzar les obres de recuperació de l’històric equipament cultural

El teatre Regina | Ajuntament de Terrassa
per Marina Torras, Terrassa, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 13:17 |
Queda menys perquè el nou Teatre Regina vegi la llum i faci renéixer l'esperit de l'històric equipament cultural que havia acollit locals com el Cinema Regina o el Bingo del mateix nom. Després de més de deu anys en obres intermitents, aquest dimarts s'ha fet un pas més per remodelar aquest espai situat a l'interior del local de El Centre Cultural El Social, al carrer de la Font Vella.

L’Ajuntament de Terrassa, la Fundació Privada Centre Social Catòlic i la Fundació Assistencial MútuaTerrassa han signat aquest matí un protocol d'intencions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum a la nova coberta del Teatre Regina. L’acord, que té una durada d’un any, contempla l’impuls de tot un seguit d’accions que permeti finalitzar les obres de recuperació de l’històric Teatre Regina per a la ciutat, i alhora, per a MútuaTerrassa, disposar d’una superfície per instal·lar panells solars fotovoltaics que li permetin abastir-se d’energia renovable, seguint les directrius que marca la seva pròpia estratègia empresarial mediambiental.


El compromís s’emmarca dins l’acord del passat mes desembre de 2021, en què l’Ajuntament, organismes públics i una àmplia representació del teixit empresarial local, entre els que hi figurava MútuaTerrassa, van signar per enfortir les línies de col·laboració público-privada en l’impuls de les comunitats energètiques a la ciutat i crear un model energètic més sostenible i democràtic.

400.000 euros


El projecte d’instal·lació, que tindrà un cost amb IVA d’uns 400.000 euros, inclou la substitució de la coberta de fibrociment (170.000 euros), la instal·lació fotovoltaica (205.000 euros) i altres despeses com l’escomesa elèctrica (25.000 euros). També s’han de preveure les despeses de finançament i de manteniment, d’uns 10.000 euros anuals.

Es preveu utilitzar totes les cobertes disponibles a l’equipament que tenen una

superfície d’uns 1.250 m2 per instal·lar uns 300 mòduls fotovoltaics amb una potència total de 180 kW.

Compartir l'espai històric


L’Ajuntament va presentar el mes de maig de l’any 2021 el conveni de col·laboració per fer una aportació municipal de fins a mig milió d’euros per a la rehabilitació del teatre i posar a disposició de la ciutat aquest espai cultural emblemàtic. El pressupost global del projecte és de 1,6 milions d’euros, dels quals ja s’han executat 750.000 per part d’El Social a través de la Fundació Centre Social Catòlic.L’Ajuntament de Terrassa i El Social compartiran el nou espai cultural al 50%, amb un conveni que regularà els usos de la sala durant els propers 30 anys. Així, les activitats pròpies de l’entitat, que fins ara es desenvolupaven en espais municipals, es faran al nou Teatre Regina. El nou equipament, a més, ampliarà la disponibilitat de sales als teatres municipals i programar activitats vinculades a la Temporada municipal d’Arts Escèniques, assajos o residències artístiques, entre d’altres.

 

Participació