Un 68% més d'usuaris a les piscines municipals

Terrassa registra gairebé 150.000 banyistes aquest estiu, respecte els 88.375 de l'any passat

La piscina de Vallparadís
La piscina de Vallparadís | Gala Espín
LaTorre
24 de setembre del 2022
Any rere any, la calor de l'estiu a la ciutat es va fent més intensa i els terrassencs ho noten. També les piscines municipals: enguany, els quatre equipaments de la ciutat (Vallparadís, la Maurina, les Arenes i Sant Llorenç) han rebut un 68'4% més de banyistes que l'any passat, concretament un total de 148.824 persones. El 2021, la xifra era de 88.375 banyistes. 

La piscina que més banyistes ha acumulat des del 24 de juny fins al 4 de setembre, temporada de bany d'enguany, ha estat la de Vallparadís. Sent la més gran de les quatre, ha rebut 95.868 persones. La piscina municipal de les Arenes ha comptat amb 21.285 usuaris, la de la Maurina amb 16.737 i, per últim, la de Sant Llorenç ha rebut 14.934 persones. 

Els usuaris han atorgat una nota mitjana de 8,75 sobre 10 a les instal·lacions, segons els resultats de l’enquesta de satisfacció que Miguel Ángel Moreno, regidor d’Esports, va facilitar a la reunió de la comissió informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. L’enquesta mostra que el 100% dels banyistes entrevistats es van sentir satisfets (35%) o molt satisfets (65%) de l’ús de les piscines.

Raons de l'augment dels banyistes
La pujada de les temperatures als termòmetres no ha estat l'únic causant de l'augment de l'afluència de les piscines a Terrassa. Primerament, la nostra ciutat ha estat una de les més atractives de tota la comarca en relació a preu: l’Ajuntament ha implantat el sistema de dos torns d’accés, un de matí i un de tarda, per controlar l’aforament i promoure l’augment de banyistes. L’entrada, tant de matí com de tarda, era de 2,5 euros per adult, i gratuïta pels menors de 14 anys.

A Sabadell l’entrada oscil·lava els 4 euros, i als municipis satèl·lit de Terrassa el preu pujava més: a Matadepera costava 7 euros l’entrada individual, a Viladecavalls 7,35, a Ullastrell 7,50 i a Vacarisses 6 euros.

El consistori egarenc va decidir baixar les tarifes a causa de la pandèmia, i va resoldre substituir els abonaments per la targeta multibanys de 10 entrades a 20 euros. Volia garantir que la màxima gent possible pogués gaudir de les instal·lacions, sense assegurar el lloc a algú que potser es podia absentar. Tot plegat ha disparat el número de banyistes.

El mateix Moreno va destacar al començament de la campanya que amb la divisió en dues franges horàries, la concurrència als equipaments es podria duplicar. El doble torn tenia també una funció preventiva en cas de nova onada del coronavirus. Durant la pausa del migdia es duien a terme feines de neteja a les piscines.

A la comissió, celebrada dimecres, la regidora de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís, va plantejar si el sistema de doble torn es mantindria de cara al proper any. Moreno va declarar que el més probable és que es mantingués.