infraestructures

Acord parlamentari per culminar la Ronda Nord entre Terrassa i Sabadell

Una proposta de Cs a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori

per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 18:30 |
B-40 a Terrassa. | B-40 a Terrassa.
La Comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament de Catalunya ha acordat, aquest dimecres al matí, desencallar el projecte de la Ronda Nord perquè les dues capitals vallesanes, Sabadell i Terrassa, quedin connectades per aquesta via -forma part del traçat del Quart Cinturó (B-40)-.

Una entesa a proposta de Cs i que ha comptat amb el suport de Junts, PSC i Vox; els contraris d'ERC, els comuns i la CUP. El document aprovat implica activar “els mecanismes que permetin la redacció del projecte", que ha recordat està inclòs al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), i "l'execució de les obres" vagi a càrrec de l'executiu català, amb el finançament estatal.


De fet, aquest va ser el compromís de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una visita a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental el passat mes de juny. Una cita que va estar marcada per la plantada dels membres del Govern a Sánchez, que va motivar les crítiques de la titular de Transports i dels alcaldes de Castellar, també president del CCVOC, Ignasi Giménez, i Terrassa, Jordi Ballart, i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Precisament, els representants republicans a la comissió del Parlament s'han desmarcat amb l'argument que la Ronda Nord és “una infraestructura obsoleta” i innecessària, donat que “no resol la connectivitat al Vallès i és un contrasentit en el moment en què vivim”, ja que la seva aposta és per la xarxa ferroviària. 
La moció aprovada se suma a una altra presentada pels socialistes al juliol, que va comptar amb els suports de Junts, Cs, PP i Vox. La finalitat aleshores era un pronunciament del ple de la cambra catalana a favor de la Ronda Nord entre les dues ciutats. 


 

Participació