L'autobús urbà a Terrassa serà gratuït aquest dijous

La mesura vol commemorar el Dia Europeu Sense Cotxes i pretén fomentar el transport públic com a alternativa neta i saludable envers el vehicle privat

Amb la gratuïtat de l’autobús urbà aquest dijous, es posa punt i final a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura | Ajuntament de Terrassa
per Marina Torras, Terrassa | 21 de setembre de 2022 a les 12:10 |
El servei d'autobusos urbans de Terrassa serà gratuït durant tot dijous, 22 de setembre, amb motiu del Dia Europeu Sense Cotxes. Per tal d'informar a la ciutadania, l’Ajuntament i TMESA en faran difusió pels seus respectiu canals habituals. A més, també se n’informarà a través de l'app del servei de bus i en les parades que disposin de pantalla.

La iniciativa neix d’un acord de la junta de portaveus aprovat per unanimitat per tot els grups municipals en el ple del passat mes de juliol. L’objectiu principal de la mesura és fomentar una mobilitat més sostenible i promoure el transport públic com a alternativa neta i saludable envers el vehicle privat.


Segons ha explicat la tinent d’alcalde de Serveis territorials i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, "aquesta iniciativa va en la línia de les mesures que des de Terrassa fa temps que estem impulsant per a construir una ciutat més sostenible, segura i respectuosa amb el medi ambient". Melgares ha recordat que amb aquest canvi de paradigma "volem recuperar els carrers, fins ara dominats pels vehicles de motor, i que el protagonisme sigui per a les persones. Actuacions com aquesta ens ajuden a promoure un canvi en la manera de moure'ns per la ciutat".Amb la gratuïtat de l’autobús urbà aquest dijous, es posa punt i final a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que s’ha celebrat del 16 al 22 de setembre, posant l’accent en la intermodalitat sota el lema "Combina i mou-te!".

 

Participació