1 de 10
salut

​El CAP Can Roca obrirà el 3 d'octubre

El nou centre sanitari acollirà gairebé 24.000 persones procedents del CAP Rambla i del CAP Terrassa Nord

CAP Can Roca de Terrassa. | Anna Mira
per Marina Torras, Terrassa, Catalunya | 21 de setembre de 2022 a les 11:09 |
El CAP Can Roca ja té data oficial d'obertura: el pròxim 3 d'octubre. Així ho ha declarat el Servei Català de Salut, un cop s'ha ultimat la posada en marxa del centre sanitari. La setmana abans ja es faran diverses accions perquè els futurs usuaris del CAP, gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa i situat a la part nord-oest de la ciutat (a la cantonada del carrer Fàtima amb el Parc de les Nacions Unides) puguin conèixer les noves instal·lacions.

El dimarts 27 de setembre se celebrarà una sessió informativa per a les entitats i associacions del districte V al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer. Així mateix, el dijous 29 de setembre (de 10 a 13 hores) i el divendres 30 de setembre (de 16 a 19 hores) se celebraran dues jornades de portes obertes.

 
Imatge virtual del futur CAP Can Roca. Foto: Forgas ArquitectesDescongestionar altres CAP

  
La previsió és que el nou CAP pugui atendre gairebé 24.000 persones procedents del CAP Rambla (17.700) i del CAP Terrassa Nord (6.100), que rebran una carta informativa en què se’ls explicarà que passen a ser usuàries del CAP Can Roca i se’ls dirà quins professionals tenen assignats. La redistribució de pacients s’ha fet segons criteris de proximitat geogràfica.


El CAP Can Roca obrirà de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores. Prestarà atenció sanitària a demanda, programada i urgent; tant a la població adulta com a la població pediàtrica. També farà atenció a domicili, seguiment del pacient crònic complex, atenció a la dona, atenció social, odontologia, activitats preventives i de promoció de la salut, tècniques
diagnòstiques... I comptarà amb els nous rols professionals derivats del Pla d’enfortiment i
transformació de l’atenció primària: psicòleg comunitari i nutricionista.

 

El nou CAP es gestionarà a partir d'un model mixt de servei, és a dir, un operador públic -Consorci Sanitari de Terrassa (CST)- i un concertat -MútuaTerrassa-. En total, el CAP tindrà una plantilla de gairebé 70 persones que inclou metges de família, pediatres, infermeres, tècnics en cures auxiliars d'infermeria, odontòlegs, referents de benestar emocional, dietistes-nutricionistes, treballadors socials i personal d’atenció al ciutadà, entre d’altres. Els usuaris que requereixin atenció especialitzada (traumatologia, dermatologia, cardiologia, etc.) seran derivats a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.
 
El CAP Can Roca és un edifici de nova planta de 1.779 metres quadrats construït en uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Terrassa i amb un pressupost de més de 4,2 milions d’euros finançats pel Servei Català de la Salut. Amb entrada principal pel carrer de Fàtima, l’edifici consta de planta baixa i primera planta. Disposa de 32 consultes (10 de medicina de família, 6 de pediatria, 10 d’infermeria, 3 polivalents, 1 d’odontologia, 1 de l’atenció a la salut sexual i reproductiva i 1 de treball social). A més, compta amb una aula d’educació sanitària, una àrea d’atenció continuada (consulta, sala de tractament i 3 boxs), una àrea administrativa i una àrea per a personal.

15 anys


La previsió per construir el CAP Can Roca es remunta a l'any 2007, quan l'Ajuntament va cedir a la Generalitat els terrenys per a fer l'edifici. La licitació, però, no va arribar fins deu anys més tard i el concurs, a més, va quedar desert i el Departament de Salut va adjudicar les obres, finalment, el 2019.


Participació