1 de 10
economia social

​LaFACT assoleix l'objectiu de la sostenibilitat econòmica

Per primera vegada a la història els guanys cobreixen, i superen, el dèficit

La Factoria Social de Terrassa | LaFACT
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 20 de setembre de 2022 a les 16:41 |
LaFACT, Factoria Social de Terrassa, ha assolit l'objectiu de la sostenibilitat econòmica, després que tanqués l'exercici 2021 amb els beneficis cobrint les despeses generades, per les activitats socials i culturals dels tres àmbits d'actuació (persones grans -LaFACT Gent Gran- i amb discapacitat intel·lectual -LaFACT Fupar- i cultural -LaFACT Cultural-). És la primera vegada en la història que s'aconsegueix aquesta fita.

El dèficit net de 875.000 euros generat ha quedat per sota dels 887.986 euros dels resultats nets obtinguts, dels quals la meitat han arribat de Jardineria i Gestió Patrimonial, que han suposat el 31% i 20%, respectivament. A més, Teixidors ha sumat en positiu per primera vegada. Per contra, el Rentat de Vehicles va generar pèrdues, ja que va estar tancat durant dos mesos.


El president de l'entitat, Xavier Queralt, ha indicat que les socioempreses “combinen visió empresarial i mirada social del negoci, i generen els recursos necessaris per seguir fidels amb el nostre compromís amb Terrassa i la seva gent”. En aquest sentit, l'any passat van generar 201 llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual.
 

La presentació de les xifres de l'entitat Foto: LaFACT


Quant al conjunt d'activitats socials i empresarials, LaFACT va crear una vintena de llocs de treball i una facturació de 17,2 milions d'euros i per aquest any s'espera que hi hagi un increment de fins a 30 llocs de treball i una facturació de 19 milions d'euros. De fet, enguany s'espera “consolidar la sostenibilitat econòmica i incrementar els seus serveis”, ha expressat l'entitat. Malgrat s'estigui en un context complicat, amb seqüeles de la pandèmia, i que es pugui donar “un salt de qualitat”.

 

Participació