mobilitat

​Francesc Mauri, premi BiTer 2022 per la divulgació del medi ambient i la mobilitat sostenible

Un reconeixement de l’entitat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Mauri rebent el guardó | BiTer
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 19 de setembre de 2022 a les 08:00 |
El meteoròleg de TV3 Francesc Mauri ha rebut el premi BiTer 2022 -associació BiciTerrassa Club- per la divulgació, i defensa, del medi ambient i la mobilitat sostenible. Establert a Matadepera, Mauri és la tercera persona que rep aquesta distinció de l'entitat ciclista egarenca.

La presidenta de BiTer, Ariadna Garriga, ha subratllat la importància que personatges de "primera línia de l'esfera mediàtica” facin pedagogia pel “necessari canvi d'hàbits” en el moviment de la població per aconseguir “unes ciutats més amables”. Un premi que ha recollit aquest diumenge, a la plaça Nova, després de la Pedalada popular -en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat-, que ha comptat amb la participació d'unes 300 persones.


Aquest premi és una iniciativa impulsada per l'associació el 2020 que busca persones i entitats a favor de la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i la mobilitat sostenible. A més, de Mauri, l'any passat va recaure en la Policia Municipal de Terrassa per la “constant col·laboració” en fomentar-la, entre altres coses, per comptar amb un protocol d'assetjament a ciclistes i la nova ordenança.

El 2020, el primer any, va ser per al fundador del Col·lectiu d’Usuaris de la Bici SENSE PRESSES, Francesc Suárez Fernández. Es tracta d'un projecte que compta amb nombroses iniciatives per difondre l'ús urbà i quotidià del pedal a la localitat vallesana els anys 90.  

 

Participació