1 de 10
salut

​El CAP Can Roca, a punt d'obrir amb un model mixt de servei

Salut ultima la seva posada en marxa d'un equipament previst fa 15 anys

CAP Can Roca de Terrassa. | Anna Mira
per Laura Hernández, Terrassa, Catalunya | 15 de setembre de 2022 a les 12:04 |
El CAP Can Roca està a punt d'obrir les portes amb un model mixt de servei, és a dir, un operador públic -Consorci Sanitari de Terrassa (CST)- i un concertat -MútuaTerrassa-. S'espera conèixer la data en breu, un cop el Servei Català de Salut hagi ultimat la posada en marxa, quan s'hagi fet “una inspecció tècnica de l'edifici”, ha indicat la regidora de Salut, Mónica Polo.

Ella mateixa ha explicitat que si és positiva, “permetria tancar una data definitiva” i ha estimat que podria ser el 3 d'octubre com una possibilitat, però ni a les agendes del Departament de Salut ni de l’Ajuntament de Terrassa no hi ha el dia reservat.

 

Imatge virtual del futur CAP Can Roca. Foto: Forgas Arquitectes


El passat mes de juny, Salut va confirmar que el nou CAP Can Roca funcionaria amb aquesta sistema inèdit a la ciutat. El nou equipament rebrà 5.000 usuaris del CAP Terrassa Nord, vinculat al CST, i 20.000 del CAP Rambla, a MútuaTerrassa. L’assistència primària la prestarà el CST, mentre que les derivacions a especialistes i hospitalàries ho farà MútuaTerrassa.
Aquest nou servei al municipi suposarà una reorganització i incorporació de personal. diversos equips integrats per metges i infermeres del CAP Terrassa Nord s'unira a la plantilla del CAP Can Roca. Salut també ha ofert als professionals de la salut de Mútua la possibilitat de traslladar-se al nou centre i incorporar-se a la plantilla del CST.


Població de referència

 
La irrupció del CAP a Terrassa suposarà una nova distribució dels pacients i fonts municipals han garantit que s'hi ha estat treballant els últims mesos amb l'anàlisi de “les dades per àrees sanitàries i fins i tot per carrers”, amb la participació de tècnics de Salut i l'administració local.

Sigui com sigui, la posada en funcionament suposarà descongestionar els CAP Rambla i Terrassa Nord, amb 65.000 i 45.000 pacients, respectivament, sent els dos centres més saturats no només de la localitat, també es troben entre els catalans.

15 anys


La previsió per construir el CAP Can Roca es remunta a l'any 2007, quan l'Ajuntament va cedir a la Generalitat els terrenys per a fer l'edifici. La licitació, però, no va arribar fins deu anys més tard i el concurs, a més, va quedar desert i el Departament de Salut va adjudicar les obres, finalment, el 2019.


 

Participació