1 de 10
territori

Terrassa perd una mica més d'una hectàrea de terreny que s'endú Sabadell

Una modificació emmarcada dins la creació del Mapa Municipal de Catalunya

Vistes de Terrassa. | Anna Mira
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 13 de setembre de 2022 a les 08:00 |
Sabadell es una mica més gran, la seva extensió municipal s'amplia i ho fa guanyant-li terreny a la localitat veïna de Terrassa. Concretament, 1,6 hectàrees -una hectàrea, 10.000 metres quadrats, que equival a una dimensió d'una mica més d'un camp de futbol reglamentari-. I així ho van acordar els dos consistoris el passat mes de juny.

D'aquesta manera, la superfície sabadellenca passa a ser de 37,87 quilòmetres quadrats a 37,88. Tot i que des de l'Ajuntament de Sabadell s'ha reconegut que aquesta nova delimitació entre municipis "no suposa una diferència significativa amb el traçat actual". Es tracta d'una línia que ha dibuixat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), en el marc de la creació del Mapa Municipal de Catalunya.


En aquest sentit, des de l'ICGC s'ha detallat que els criteris aplicats busquen "donar coherència a la realitat existent al territori", agafant com a patró fonts cartogràfiques de referència i en els estudis previs elaborats per l'ICGC. La població egarenca té pràcticament el doble de superfície, 70 quilòmetres quadrats. 

Sabadell fa frontera amb unes altres nou poblacions, amb les quals, Castellar, Sentmenat, Barberà i Badia ha pactat els límits en aquesta nova organització. I ja ha iniciat els tràmits amb Sant Quirze i resta pendent fer-ho amb Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Cerdanyola. Amb Terrassa comparteix 9,88 quilòmetres d'àrea limítrofa, la localitat que més en té de les nou.


 

També hauries de llegir
Fa 12 setmanes

Terrassa perd habitants durant la pandèmia

Participació