arts escèniques

El TNT recupera «la seva força» amb una quinzena d'estrenes

El festival celebrarà la 15a edició del 28 de setembre al 2 d'octubre

La presentació de l'esdeveniment, feta al Teatre Principal | Rafel Casanova (BCF)
per LaTorre, Terrassa, Catalunya | 7 de setembre de 2022 a les 08:00 |
El festival Terrassa Noves Tendències (TNT) recupera "la seva força", tal com ha afirmat l'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, amb una quinzena d'estrenes. L'esdeveniment arriba a la 15a edició i ho farà amb total plenitud, després de dos anys marcats per la Covid-19, amb una vintena d'espectacles.

Entre els artistes que configuren el cartell hi ha noms com els de María Salgado i Fran Cabeza de Vaca, Cris CeladaAlberto Cortés i Cuqui Jerez, Alberto Cortés i Cris Blanco. El certamen, de fet, no només recupera la normalitat prèvia a la pandèmia sinó que s'allarga un dia més del que era habitual i multiplica per tres i per quatre els passis d'algunes de les creacions per arribar a més públic.


En aquesta línia, des de l'organització s'espera una gran afluència de programadors, nacionals i internacionals, interessats en les noves tendències de les arts escèniques. És per això que la directora del TNT, Marion Betriu, s'ha reivindicat com a "motor" de la creació: "Seguim incentivant el teixit dels artistes dels nous llenguatges, que sovint es mouen en un terreny on és més difícil que rebin suport, però que alhora són les artistes que configuren l'escena del futur".

La 15a edició se celebrarà del 28 de setembre al 2 d'octubre i Ballart ha destacat que el municipi aculli aquesta iniciativa, "ens identifica i ens posiciona com a referent cultural". Així mateix, ha posat l'accent en el caràcter per destapar talent emergent i que sigui un "suport" de nous formats escènics basats en la innovació.


Manca la internacionalització


El que continua encallat és la internacionalització del festival, un objectiu que ha quedat aparcat aquest any per qüestions pressupostàries derivades del coronavirus i la crisi energètica. Per a l'any vinent, l'organització i l'Ajuntament s'han conjuntat perquè el TNT pugui tenir per primer cop artistes internacionals.

 

Participació