1 de 10
atur

GRÀFIC | L'estiu porta més de 400 persones a l'atur a Terrassa

A l'agost es tanca amb 229 desocupats

Imatge d'arxiu d'un treballador | Adrià Costa
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 6 de setembre de 2022 a les 13:02 |
L'atur està creixent aquest estiu a Terrassa. L'agost s'ha tancat amb 229 persones més i elevant el total fins a les 12.852 (una taxa de l'12,02%), després que el juliol també pugés amb gairebé 200 desocupats. D'aquesta manera, encadena dos mesos amb increments, cosa que en el període vacacional hi ha hagut 416 usuaris, a l'espera de conèixer les dades del mes de setembre.

Tot i així, la xifra és millor que fa un any, quan hi havia 14.123 persones a les llistes i la taxa se situava en el 13,1%. Les dades, recollides per l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, no inclouen la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). 
 Després de les dues capitals, Sabadell (+363) i Terrassa (+229), Sant Cugat ha estat la tercera ciutat vallesana on més nous aturats s'han registrat, amb 109 -juntament amb Cerdanyola (102) els únics municipis que han arrabassat el centenar-. Rubí (+95) ha estat la cinquena de la comarca. No obstant això, Sant Cugat és de les localitats amb menys gent sense feina, igual que Matadepera i Sant Quirze. 

Cal assenyalar que aquesta tendència a l'alça també s'ha observat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental, on a totes les poblacions hi ha hagut increments, que s'ha disparat amb 1.377 persones. Així mateix al conjunt de Catalunya amb una desocupació que ha sumat gairebé 10.000 persones. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació