Terrassa homenatjarà Agustí Bartra i Anna Murià per la Diada Nacional de Catalunya

La ciutat també retrà homenatge als vilatans que van patir el setge de Felip V el 1713

Una ofrena floral per la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa, el 2019
Una ofrena floral per la Diada Nacional de Catalunya a Terrassa, el 2019 | Anna Mira
Redacció
02 de setembre del 2022
L'Ajuntament de Terrassa commemorarà la Diada Nacional de Catalunya d'enguany amb un acte cultural dedicat a Agustí Bartra i Anna Murià, dues figures cabdals de la literatura i la història de Terrassa. Enguany fa 40 i 20 anys, respectivament, de la seva mort. 

L'espectacle BARTRAN(N)A, de Miquel Pujadó, serà el 8 de setembre a les 19.30h a la Casa Museu Alegre de Sagrera. Es tracta d'una lectura dramatitzada de les obres dels dos autors que anirà a càrrec de Mari Pau HuguetFerran FraucaRosa CadafalchPep Pla i el mateix Miquel Pujadó. 

Pel que fa a l'11 de setembre, es farà la tradicional ofrena floral institucional a les 10h al peu del monument Al vent, d'Albert Novelón, a la plaça de l'Onze de setembre, a càrrec dels portaveus dels grups municipals i de membre d'entitats de la ciutat. 

Abans, el 4 de setembre, Terrassa commemorarà l'incendi i saqueig de la vila l'any 1713, en el marc de la Guerra de Successió, amb la lectura d'un manifest i l'actuació d'Eir Grup Vocal al Claustre del Convent de Sant Francesc. Aquest acte serà aquest diumenge a les 19h.

El 3, 4 i 5 de setembre de 1713, les tropes borbòniques de Felip V comandades pel general Feliciano Bracamonte van passar per les armes la vila de Terrassa, i molts habitants es van refugiar a l'interior del Convent de Sant Francesc, de l'ordre dels frares recol·lectes. Amb l'acte commemoratiu es vol fer un homenatge a tots els terrassencs que van morir i patir defensant les seves institucions i llibertats.