1 de 10
METEOROLOGIA

Perill per pluja intensa a Terrassa

Els xàfecs han començat pel sud i aniran pujant pel litoral fins a estendre's per tot el territori aquest divendres i dissabte

Forta tempesta a Barcelona | Alfons Puertas
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 2 de setembre de 2022 a les 11:22 |
Tota Catalunya en alerta per la intensitat de les pluges. Tocarà, aleshores, continuar mirant les previsions meteorològiques a l'hora de muntar plans. La nit i matinada d'aquest dijous a divendres han tornat els ruixats, que es quedaran fins dissabte. Han entrat pel sud del país, per comarques com el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Tarragonès i el Baix Penedès. El Meteocat ha emès un avís de situació meteorològica de perill a tot el territori, amb l'excepció del Segrià, el Pla d'Urgell, les Garrigues i l'Urgell.
 

Al matí, els xàfecs aniran pujant pel litoral fins al nord. Així, entre les 8 i les 14 hores estan en alerta el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Maresme, la Selva, el Baix Empordà i l'Alt Empordà.

Serà a mig matí i fins a la tarda quan les tempestes s'escamparan per gran part del territori. Només les comarques lleidatanes s'escaparan dels ruixats. Els xàfecs anunciats pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) poden superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora i anar acompanyats de fortes ratxes de vent i calamarsa.

La nit i matinada de divendres a dissabte, rebran les comarques on abans no hagin patit tempestes. Aquestes són la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. En aquella franja, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp podrien rebre nous temporals.

 

Participació