El Festival Tropical Riot tornarà a fer vibrar Ullastrell aquest cap de setmana

Una festa marcada per la passió al punk-rock i la cervesa artesana

Tropical Riot, el festival de música punk rock d'Ullastrell
Tropical Riot, el festival de música punk rock d'Ullastrell | Cedida
Redacció
01 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:05h

Ullastrell tornarà a acollir el Festival Tropical Riot aquest dissabte 3 de setembre. Després de l'èxit de les dues passades edicions, el municipi vallesà es consolida com a bastió del punk-rock amb l'assistència de diverses bandes de referència dins del gènere musical a escala nacional i europea. 

Bizanga, The Anti-Patkis, Not On Tour, Adrenalized, Anal Hard... Aquests són tan sols alguns dels noms d'un "cartell excepcional" que tocaran durant tota la jornada a tocar de la piscina i pista poliesportiva d'Ullastrell. Una proposta que ofereix una jornada d'activitats a l'aire lliure de 12 h del migdia fins a les 3 h de la matinada que busca escapar dels habituals festivals exclusivament nocturns, massificats i amb solapaments d'artistes. Tot plegat, abraçant el mercat de la cervesa artesana.

En aquesta línia, Tropical Riot es vol refermar com una "aposta diferent i innovadora", que té cura dels detalls i que busca fer de la mateixa jornada una "experiència única". Pots comprar les entrades per un preu de 20 euros, a través d'aquest enllaç.

El programa, detallat
La jornada començarà al migdia a l’escenari Tropical, al costat de la piscina, on els assistents al festival podran passar unes hores refrescant-se i veient els concerts  elèctrics de Les Salvatges (Punk Rock, Barcelona) i Anai (Post Rock, Euskadi), els concerts acústics d’en Síctor Valdaña (The Destroyed Room) i d’en Francesc Garcia (Bonestorm). A més, aquesta jornada matinal estarà amenitzada pels DJ Rude Lerdo i Pretender Selector.

Des de primera hora, s’organitzarà una petita fira de cerveses artesanes amb diferents
productors del Vallès (The Anti-Patiks, Ullastrell; Aventura, Terrassa), on es podrà tastar
la pròpia cervesa del festival, també anomenada Tropical Riot, una APA extraordinària
que es vendrà durant tot el festival. Els assistents també podran dinar al recinte gràcies al menjar ofert pel Cafè Vida, un restaurant vegà referent de Barcelona que oferirà menjar als assistents durant tot el festival.

A partir de les 17h, el festival es traslladarà a l’escenari Riot, l’escenari principal, on
comptarem amb Biznaga i els locals The Anti-Patiks com a caps de cartell.

La banda madrilenya Biznaga s’han postulat com un dels referents de l’escena estatal
amb un excel·lent disc publicat aquest any que ha revolucionat tot el panorama musical i farà corejar a tots els assistents els himnes d’una generació perduda. Els herois del Punk Rock català The Anti-Patiks seran un altre dels plats forts de la nit, amb el seu esperat retorn després d’una aturada de 5 anys. Han tornat amb un disc nou sota el braç que carrega contra tothom i van bojos en un retorn que no se sap mai com ni quant durarà. De moment, aquest serà el seu últim concert a la zona de Barcelona d’aquest 2022.

Després de dos anys de pandèmia, per aquesta tercera edició no es tenia previst incloure cap banda internacional al cartell, però a última hora ha saltat la sorpresa amb Not On Tour, que farà la seva única actuació aquest estiu al Tropical Riot. Aquesta banda de punk rock melòdic d’Israel amb veu femenina ha participat durant els últims anys a la majoria de festivals de Punk Rock Europeus són molt estimats per l’escena underground europea, amb temes ràpids, melòdics i tornades altament corejables. La seva cantant, Sima, també s’ha convertit en una referent per potenciar la presència femenina dins de les bandes de punk-rock.

El cartell el completaran bon grapat de bandes destacades d'arreu de Catalunya i de la resta de l’estat que mostraran el bon estat actual de l’escena Punk Rock i hardcore: Anal Hard (Hardcore, Maresme), Adrenalized (Hardcore melòdic, Donosti), Demencials (Punk-Rock, Osona), Malas Cartas (Punk Vallesà), Cabrians (Ska, Maresme) i Anai (Post, Donosti).