1 de 10
EL TEMPS

Alerta per temps violent a Terrassa

Es preveuen xàfecs perillosos que poden anar acompanyats de tempesta; s'activa el Pla d'Emergència Municipal en fase d'alerta

Gent amb paraigües per la Rambla | Anna Mira
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 31 d'agost de 2022 a les 09:41 |
El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís per temps violent i molt violent a Terrassai al Vallès Occidental, juntament amb el Bages i el Moianès. En total hi ha una desena de comarques amenaçades, la majoria de litoral central i prelitoral, amb la previsió de més pedregades i possibles tornados.

Un episodi de pluges que remullarà bona part de Catalunya aquest dimecres. De nord a sud i a d'est a oest, només cinc comarques queden fora de l'alerta que ha emès el Meteocat. S'espera que aquest avís s'allargui fins a les 11 hores

 
El grau de perill és d'1 en una escala de 6 i el nivell de precipitació que es pot superar són els 20 litres en 30 minuts. Segons ha previst el Meteocat, les pluges poden anar acompanyades de tempesta i localment de pedra i ratxes "molt" fortes de vent.


L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha activat el Pla d'Emergència Municipal en fase d'alerta per pluja "pels incidents que es puguin generar davant del risc d'acumulació" d'aigua amb l'estimació feta pel Meteocat gairebé fins al migdia. De fet, l'organisme català ha informat que a la localitat s'han registrat 24.9 litres per metre quadrat en mitja hora. 

Aquest dimecres, les comarques en alerta incrementen i passen a estar afectades 37: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, l'Alt i Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès, la Selva, Garrotxa, Ripollès, la Cerdanya, Osona, Berguedà, la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès i el Bages. Així, només queden fora de l'alerta el Segrià, les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Noguera. 

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació