1 de 10
meteorologia

Terrassa acumula més de 60 litres per metre quadrat en poc més d’una hora

L'alcalde va activar el Pla d'Emergència en fase d'alerta per pluja i vent

per A.H., Terrassa, Catalunya | 18 d'agost de 2022 a les 09:27 |
La previsió era que les precipitacions arribessin al llarg del matí d'aquest dimecres, a més que ho fessin acompanyades de tempesta i pedra, però finalment va ser al vespre i Terrassa ha estat dels municipis de la comarca on més aigua s'hi va acumular. Segons les dades recollides pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) 61,8 litres per metre quadrat a Sant Pere. A més, de 50,2 a Ca n’Aurell.

Precisament, a l'estació meteorològica de l'organisme català que hi ha al municipi el registre d'intensitat de pluja, al final de la tarda, era de 32,1 litres per metre quadrat en un període de 30 minuts, sent la localitat que més en va acumular del Vallès Occidental i el Baix Llobregat -l'altra comarca afectada pels aiguats-.


El vent també va bufar, tot i no va ser amb ratxes fortes. L'aigua concentrada va provocar que la riera de les Arenes baixés plena. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, va activar el Pla d'Emergència en fase d'alerta per pluja i vent, d'acord amb l'avís del Meteocat per temps violent en el marge de dues hores. El Meteocat manté perill moderat un total de 17 comarques per aquest dijous, on es poden acumular més de 20 litres en mitja hora i els ruixats poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. En concret, durant la primera meitat del dia es pot donar a: Baix Camp, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i la Selva.

De cara a la tarda, el mateix perill es restringirà i on hi haurà aquesta alerta serà al Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, el Gironès, Osona, el Pla de l'Estany la Garrotxa i el Ripollès.

 

Participació