temps

Terrassa, en perill molt alt per pedregades

Protecció Civil avisa de possibles gruixos superiors als dos centímetres al nord del país, a més de tornados, esclafits o mànegues

per L.G., Barcelona, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 20:40 |
Carrers emblanquinats de la pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
El dia de pluja a Catalunya, després de dies i fins i tot setmanes d'onades de calor, també deixa un avís per un altre fenomen. Ara, fins a tres comarques estan en alerta per temps violent durant el vespre d'aquest dimecres: el Vallès Occidental en perill molt alt i el Vallès Oriental i el Baix Llobregat en perill alt. En aquestes zones es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues.
 

Segons informa el Meteocat, l'episodi dura des de les 19.53 i fins a les 21.53 d'aquest dimecres. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per aquestes zones. Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla Inuncat.


Precisament la pluja pot afectar durant la matinada d'aquest dijous bona part del litoral del país, que es mantenen en perill moderat. A més, les comarques gironines, a més del Vallès Oriental i el Maresme, es mantindran en el mateix nivell de perill durant la tarda.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació