Prohibit l'accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Pràcticament tot el Vallès Occidental sota el nivell 3 d'alerta del Pla Alfa

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac | Cedida
Victor Rodrigo
12 d'agost del 2022
Actualitzat a les 18:14h
Situació de perill extrem per incendis aquest dissabte a Catalunya. El Departament d'Interior activarà el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt permès, a 249 municipis de 23 comarques i prohibirà l'accés a 8 massissos: Montsant, Montserrat, Garraf-Foix, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Montmell, Prades, Tivissa-Vandellòs, Cardó-Boix. La situació d'altes temperatures i calor intensa, a més d'una previsió de tempestes seques en les zones del litoral, prelitoral de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre, ha posat en alerta els serveis d'emergències per evitar una nova onada de focs al territori.

Els 249 municipis afectats ... by Naciodigital


Es preveu que diumenge començaran a baixar les temperatures i el temps donarà una treva de la calor intensa que segueix colpejant Catalunya aquest estiu. Pràcticament, tot el territori menys les comarques de Tarragona, algunes de les Terres de l'Ebre i del Pirineu, passen a una situació meteorològica de perill a partir de divendres. La situació es mantindrà fins dissabte, on les temperatures seguiran pujant i la situació de perill, de nivell 3, desapareixerà de les zones litorals i se situarà a la zona oest del país. 

Què significa el nivell 3 del Pla Alfa?
L'activació del nivell 3 del Pla Alfa, que suposa màxim possible, implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. També queden aturats els treballs forestals i la caça en els municipis afectats. Els Bombers de la Generalitat obriran tots els parcs de bombers voluntaris i es reforçarà el personal de tres parcs funcionaris de la majoria de regions d’emergències. 

El cos d’Agents Rurals recorda que el 90% dels incendis forestals són conseqüència de l’activitat humana, sigui per imprudències, accidents o inclús per intencionalitat, i demana tenir present que està totalment prohibit fer foc de qualsevol mena en zones forestals i el seu entorn, així com llençar burilles des del vehicle.