estiu 2022

​La ciutadania de Terrassa obvia la sol·licitud de llicències per instal·lar piscines desmuntables als terrats

El consistori registra per aquest estiu menys d'un 10% de la quarantena de peticions

per Javier Llamas, Terrassa, Catalunya | 5 d'agost de 2022 a les 12:23 |
L'estiu d'enguany ve marcat per la calor, la calor extrema, amb la declaració (fins al moment) de tres onades de calor, la primera va ser molt matinera, abans de Sant Joan. Un ambient que s'advertia ja a finals de maig, amb registres molt elevats per l'època. I per combatre aquestes temperatures el millor és refrescar-se i molts han instal·lat piscines inflables als terrats. A Terrassa cal fer una sol·licitud a l’Ajuntament, però la gran majoria obvia aquest tràmit.

El consistori ha rebut 43 peticions de llicència enguany i d'aquestes menys d'un 10% tenen relació amb aquestes piscines. Ha recordat de la necessitat d'aquest document per posar-ne en un pati o terrat d'un edifici de la ciutat. Es tracta d'una gestió considerada d'obra menor “amb declaració de tècnic responsable que certifiqui l'estabilitat del forjat”.


A més, ha apuntat l'administració local, que si se situa en un domicili d'una comunitat de veïns cal el permís d'aquesta. Des d'Urbanisme s'ha recalcat que “cal ser conscient del pes que suposa una piscina, per petita que sigui, ja que un metre cúbic d'aigua implica 1.000 quilograms” i al qual s'hi suma el pes dels banyistes.

Una advertència que ha exemplificat: “Una piscina de dos metres de llarg per dos d'ample i una altra d'un metre suposa un pes de 4.000 quilograms” i els forjats estan calculats per suportar entre 250 i 300 quilograms per metre quadrat.


El precedent del juliol de 2020


A l'estiu de fa dos anys, al barri de Ca n''urell es va viure un episodi vinculat amb la instal·lació de piscines desmuntables. El sostre d'un bar es va enfonsar pel sobrepès d'aquest element, de 12 metres quadrats. Tot plegat, va quedar en un ensurt, ja que el propietari va patir lesiones de caràcter lleu.


 

Foto: Policia Municipal de Terrassa


Precisament, l'Ajuntament de Terrassa va llançar un comunicat, tot recordant que aquest tipus de piscines poden comportar riscos i generar accidents i precisava que a partir de 20 centímetres de fondària es pot posar en perill l'estructura. A la vegada, instava la població a conèixer la normativa.  

 

Participació