successos

​Detenen el propietari d'un bar de Terrassa per explotar un treballador durant tres anys

La víctima, que no tenia contracte i estava en situació irregular a l'Estat, treballava més de deu hores diàries

per A.H., Terrassa, Catalunya | 4 d'agost de 2022 a les 12:21 |
La policia espanyola, en col·laboració amb Inspecció de Treball de Catalunya, la Seguretat Social i la Policia Municipal de Terrassa, ha detingut el propietari d'un bar de la ciutat com a presumpte autor d'un delicte contra el dret dels treballadors i explotar laboralment un empleat del negoci durant tres anys.

El detingut, d'origen marroquí, igual que la víctima, no l'havia donat d'alta a la Seguretat Social i no li havia proporcionat un contracte de feina. Les jornades eren de més de deu hores diàries, sis dies a la setmana, per un sou de 700 euros. En aquests anys “no havia gaudit d'un sol dia de vacances”, ha informat la Policia Nacional.


La víctima, a més de no comptar amb el període de descans corresponent, no disposava ni d'assegurança mèdica i les suposades pauses per dinar o esmorzar durant la jornada laboral. A més, l'activitat del local tampoc estaria registrada legalment.

La investigació va arrencar per “informacions anònimes”, tal com han detallat fonts policials, i el passat mes de juliol es va procedir a la inspecció de l'espai i es van constatar els fets. La víctima, segons ha descrit el cos, estava “molt espantada i tenia por de possibles represàlies” del propietari de l'establiment.


Sense arrels familiars


La feina policial ha constatat que el treballador explotat es trobava en situació de vulnerabilitat, no tenia arrels familiars a l'estat espanyol i disposava de poca formació acadèmica, cosa que coneixia el titular del bar. Per això, els investigadors han apuntat que l'arrestat s'hauria aprofitat per “pràcticament obligar-lo” a que acceptés les “condicions extremes” de feina.

 

Participació